"Smyg-Ove"

jag syns

Haha, titta vad Sara hittade. Jag, längst till höger.. bakom de glada tu på Oktoberfesten jag tidigare skrev om.

Orkar inte mer

Jag orkar inte plugga något mer nu. Mitt huvud känns som en bägare full med potatismos. Måste verkligen ta det lugnt resten av kvällen. Det har varit workin 9 to 9 idag..

Men det var hundra gånger skönare med en varm jacka till skolan nyss. Tog Goose-jackan. Ja, ni vet, den berömda och "uttjatade" gåsjackan! Men, vet ni vad? Jag bryr mig inte. Den har varit en bra investering för mig sen jag köpte den för mer än tre år sedan. Här i de norra delarna av Sverige så behövs riktiga och varma jackor. Så är det bara. Uttjatad goose-jacka är för mig en jacka någon bär i en mycket varmare storstad. Där inte ens jackans funktion spelar någon roll för bäraren. Då kan den möjligtvis kännas uttjatad. Men inte på mig, som bor i kalla Östersund. Som lever med vinter större delen av året. Som skiter i vilket märke det är bara den är mysig och håller mig varm.
Så ja, jag tänker faktiskt använda den en x antal tid framöver.


Tenta imorgon

Uh, vad kallt det är ute.
Imorgon är det tenta och nu är jag hemma en snabbis för att äta lite middag. Sen ska jag tillbaka till skolan och räkna lite mer matte. Då blir det varmare kläder och jacka. Och jag som är så varmblodig av mig, jag frös som en tok idag. Var tvungen att sitta med jacka och halsduk på mig hela dagen. Jag håller väl inte på att bli sjuk?

Igår firade jag Tobias som fyllde 30 år! Middag plus present. Sen såg vi film och myste. Så det var trevligt. Men först var vi till systembolaget och inhandlade en massa(!) att dricka till festen på lördag.
Jag, Sara och Carina håller på att planera våra kläder som allra mest just nu. Måste en sväng på stan imorgon och köpa det mesta. Vill ju inte va ute i sista stund. Då kanske jag inte får tag på något, precis som i min mardröm jag hade. Eller mardröm och mardröm. Det var ju inte så att det var hemskt, men väldigt enerverande och stressande.

Jag är på ett sjukt skratthumör just nu. Allt kan få mig att skratta nu, jag lovar. Kanske är för att jag är trött. Då kan det ju bli så..

Aja. Jag har bättre saker för mig än att sitta och blogga. Matte, here i come!

Grå som en mus?

grått

Ja, "grå som en mus" är i alla fall inte Demi Moore, Hilary Duff och Kate Bosworth. Gillar Kate's A-formade t-shirt klänning mest av dessa tre.

Gårdagen i bilder

t o j
Tobias och Jag.

m o s
Magnus och Sara.

present
Tobias öppnar paket och får "manliga" blommor.

p y s
Petra, Ylva och Sara chillar.

kujo
Kujo dansar till Dire Straits.

Födeledagsfirande x 3

Igår var det födelsedagsfest x 3 som gällde. Mamma fyllde år, Tobias fyller år imorgon men vi alla firade honom igår och Petra fyllde också år igår. Jag, Tobias, Sara, Magnus, mamma, pappa, Ann, Klas, Gunilla och Sven-Erik var ute och åt på restaurang. Väl där så blev det en massa presentutdelningar fram och tillbaka. Det var riktigt mysigt och kul att så många kunde komma!
Sen åkte jag och Tobias hem till Petra och Nico där lite folk hade samlats för att fira Petra. Hon fick ett presentkort på Hamngatan 12 av mig och Tobias. Det var väldigt skoj där och bålen var en höjdare!
Fram emot småtimmarna så tog jag, Petra och Ylva en promenad några kvarter. Skönt med lite frisk luft. Det var dock lite för halt för att tre goa och glada tjejer skulle hålla sig vertikalt mot backen! Och så "spinade" (spionerade) vi lite grann. Hehe.
Vi gick aldrig ut på något ställe. Det var så mysigt och trevligt på Petras fest, så vi stannade hellre där. Vid 2-tiden så åkte vi hem. Och i natt kände jag mig ganska så bakis. Men i morse mådde jag helt ok.
Idag så fortsatte firandet av Tobias med middag och mer presenter. Och imorgon, på hans riktiga födelsedag, så ska jag laga middag åt han plus att han ska få min present.
Sammanfattningsvis en väldigt bra och rolig helg! Nu ska jag ta mig an lite matte. Men först ska jag tvätta bort lite vinfläckar från mina kläder. Haha.


I tidningen

i op

Jag är med i tidningen (Östersundsposten) idag. Hihi. Det är ifrån Öppet hus. Jag märkte inte ens när dom tog fotot. Sara är längst till vänster, sen jag och sen Carina + våran fina monter.

Sovrums special

sovrum
Jag har gjort två stycken sovrum med sängen, sängborden och sänglamporna som grund.
Här är mitt sovrum nummer ett. Sängen är från Mio, smat sängborden och sänglamporna. Påslakanet är från Ikea, samt klockan och ljusen (vita, som man egentligen kan köpa nästan vart som helst). Fondväggen, en tapet gjord av Hanna Werning för boråstapeter. Härligt mönster. Resten av rummets väggar kan gå i en ljus ton, likt vitt.

sovrum2
Här är sovrum nummer två. Här kör jag på mörka toner. Tom den mörkaste av dom alla - svart. Det är på så sätt praktiskt taget redan mörkt och natt när man lägger sig. Påslakan i svart från Ikea. En cool grön ryamatta från Mio. Vita ljus, dessa från Ikea. En väggklocka från anthropologie.com. Och det bästa av allt, en fondtapet av vita träd mot svart bakgrund från Cole & Son. Den tapeten har varit min favorit länge nu. Går att köpa på Hamngatan 12 här i Östersund. Grym som fondvägg bakom sängen! resten av rummets väggar kan gå i vitt, grått eller svart.

Hmmm. Jag tror nästan att sovrum nummer två är min favorit. (Fast ettan är snygg den också). Åh, jag vill ha sovrum nummer två!

Ps. och såklart en stor plasmatv mittemot sängen på väggen.

Igår var det nära nackskada

Det snöar väldigt mycket här i Östersund. Men liksom ingen storm. Hörde att det skulle vara näst intill omöjligt att gå utanför dörren idag.. men, jag menar, har vi inte varit med om mycket snö förrut?

Ja men i alla fall, så skulle jag hämta Sara vid 22-tiden igår - mitt i "snökaoset". Kärnan hade öppet till 22 igår då dom firade 40 år. Jag märkte ju att det var halt och så på vägarna, men jag kände mig van och lugn ändå. Jag parkerade vid busstorget precis vid Kärnan, intill en stor familjebil. Rutorna höll nästan på att snöa igen medan jag väntade på att Sara skulle komma. Och vips från ingen stans, kändes det som, så kom det en bil i full fart och sladdade in i familjebilen bredvid mig. Det smällde rejält och familjebilen flög fram en bit.
Alltså, om den bilen hade sladdat in i mig i stället så hade jag nog haft lite ont i nacken idag! Uschaligen.

Vill ha

vill ha - vardagschic


Skor: Christian Louboutin


Kofta: från Missoni, går att beställa på net-a-porter.


Väska: Anya Hindmarch, 6 995 kr på MrsH.se.


Jeans: See by Chloé


Full rulle

Idag har jag jobbat på Öppet hus hela dagen. Från 9 till 16. Det var väldigt skoj tycker jag. Många gymnasieelever verkade intresserade av Sports Tech. Alltid lika kul när man får respons! Dessutom hade vi en väldigt bra monter också. Med bilder och lite grejer som vi har gjort på utbildningen. Men nu är jag otroligt trött i mina ben. Speciellt knäna. Det var en pina att gå på stan efteråt.
Det var kul att "lära känna" lite annat folk på skolan, från andra utbildningar, som man stod och snackade med när det var lugnt. Fick lite gratisindbjudningar till nya stället som öppnar här i Östersund på lördag - Seven. Det var sjysst!
Lunchen var god. Nån sprödbakad fisk. Fast. Jag lyckades få värsta fiskbenklumpen i munnen. Alltså, det var sjukt mycket ben och äckel. Usch det var inte kul. Spottade ut så mycket jag kunde lite diskret i en servett.. och sen var jag faktiskt tvungen att gå på toaletten och spotta ut resten (för servetten var full). Det jobbiga var att det var kö. Och jag hade munnen full med fiskben. Hela vägen till toaletten tänkte jag "hoppas ingen stoppar mig för att prata, hoppas ingen stoppar mig för att prata!". Jag hade ju ändå en Mittuniversitetet-tröja på mig, och vem som helst hade kunnat stoppa mig för att fråga nåt. Men det gick bra.
Sen har jag gått på stan efter jag slutade och handlat grejer till Tobias present och en present till Petra från mig och Tobias. Till mamma vet jag inte vad jag ska köpa än. Hon säger att hon har allt hon kan önska sig (hon menar sin familj, och att vi alla är friska.. ni vet). Hon säger att hon inte vill ha något. Mamma lilla, hon tänker alltid på alla andra innan hon tänker på sig själv. Hon är den mest oegoistiska människan jag känner. Hon unnar hellre någon annan något än sig själv. Snyft, nu blir jag nästan lite rörd när jag tänker på henne. Klart hon ska ha ett paket på sin födelsedag!

Mamma är hemma

Mamma är hemma. Har längtat efter henne. Har fått en massa presenter också. Lilla mamma..
På skolan så har det varit full rulle. Var kvar där och räknade matte till halv sex. Sen åkte jag, Sara och Carina och kollade på lite utklädningsgrejor på Hobby boden. Nu har jag bestämt mig vad jag ska va på Halloween. Men vad får ni se då.

Imorgon så ska jag jobba på öppet hus på Mittuniversitetet för gymnasieeleverna som kommer. Ska representera Sports Tech. Sen måste jag gå på stan och fixa lite grejor, som presenter till Tobias.

Nä nu måste jag ta mig nån mat. Är en aning hungrig.

Dagens lookalike

ron o jonasron o jonas

Kunde inte välja vilken bild dom var mest lik varandra på. Så det blev båda..
Jonas Inde och Ron Eldard.

Titta vilka sötnosar

sötnosar

Läste på
aftonbladet och hittade dessa två sötnosar! Julia och Tuva, ca 1 år, är två av flera hemlösa hundar som hittades för en månad sen tillsammans med 141 andra hundar. Dom var instängda i ett hus fullt med avföring.
Jag hatar verkligen djurplågeri! Jag finner ingen som helst logik i att en människa kan skada ett litet oskyldigt djur. Och i detta fall 143 st hundar. 143!
Föll för dom här två hundarna eftersom de är strävhåriga taxar. Har nämligen haft en strävhårig tax som hette Benson.
Åh jag saknar han så att det gör ont... lilla älskade Benson.

Skola skola skola

Idag så har det varit fullt upp på skolan. Har precis klivit ur en lång och varm dusch. Först hade jag Rhinolab, sen matte lektion, sen lunch, sen gästföreläsning och sen mattepluggning. Lång dag, fast det har gått bra ändå. Det var skönt att plugga matte efter lektionerna. För det gick väldans bra.
Imrogon så blir det skoldag igen. Börjar 8.15 med Rhinolab tror jag. Sen ska jag följa med Carina till Lit fram och tillbaka för att hämta en bil som ska besiktigas. Sen lunch och sen gästföreläsning igen.

Bla bla bla

Åhh imrogon får jag pengar! Vad himla skönt. Då ska jag köpa present till Tobias, present till mamma och present till Petra. Många som fyller år dessa tider.

Gratis sms

Om ni blir medlem här så kan ni skicka 2 gratis sms varje dag. Ganska så bra när man känner att mobilen har lite pengar:

http://www.sms.se/?r=63831


Getingen gillade H&M

Tja, sitter på skolan och väntar in Rhino-labben. Känner mig lite trött. Vaknade 5.30 och kunde inte somna om. Men det gick bra med getingen igår. Han hade gömt sig i min H&M-påse jag ställt på golvet. Han kanske kröp in där för att dö eller nåt.
Jag letade mest upp han för Saras skulle. Hon är livrädd för getingar.
Sen drömde jag ju såklart om getingar. All night long..
Snart blir det lunch och efter det så har vi gästföreläsning. Och efter det, mattepluggning.

Geting i rummet

Idag så träffade jag Sara och Carina på skolan vid 16 och pluggade matte ett par timmar. Det var så lugnt och skönt på skolan då. Synd bara att man inte kunde köpa en god kaffe i fiket som är stäng vid den tiden.

Usch, det är en riktigt stor geting på mitt rum! Jag hör hur den surrar ibland. Fast nu vet jag inte vart den är. Tänker inte gå och lägga mig där förns jag får tag på den. Har släckt alla lampor i rummet och tänt en massa lampor ute i hallen för att den ska leta sig mot ljuset, men den verkar alldeles för seg och sävlig för det. Fan. What to do? Kul att lägga sig när man vet att en stor och seg geting håller till i samma rum. Den kan ju förtusan krypa upp i sängen och sticka mig!

........

Nä, nu ska jag gå på getingjakt. Önska mig lycka till.

Värm huvudet med en basker

basker
Värm huvudet med en basker i vinter. Likt Rachel Bilson.
Första raden från vänster: H&M 49.50 kr, Fornarina 499 kr, H&M 69.50kr.
H&M 49.50 kr, Hattbaren 129 kr, Benetton 199 kr.
Hattbaren 129k, NK Damaccessoarer 149 kr.

Jag hjärta Tobias

j o t
Ville bara lägga in en bild på mig och Tobias från ett bröllop på Gotland i sommras. Härlig sommardag. Längtar så tills nästa sköna sommar då vi ska dit igen.
Jag älskar dig.

Min helg

I fredags så blev det fredagsmys med Tobias. Vi åt bakad potatis framför teven och såg film, "Over the hedge". Åh skagenröran. Tobias gör den bästa skagenröran jag någonsin ätit. god.
I lördags så kände vi oss lite sugna på att gå ut så Perra kom till oss. Och sen kom Stig. Vi gick först in på Marité där det var oktoberfest. Öl överallt, alpklädda bartenders och.. en halvnaken sångare på scenen(?). Ehum. Snittåldern var en bit äldre om man säger så. Alltså, jag säger bara det, kvinnor kan verkligen ha en tendens att bete sig som burdusa fjortisar när dom är fulla. Skrikiga och målinriktade.. där målet är antingen baren, någon "het man" eller dansgolvet (läs: dansgolvet uppe på borden). Det gäller att vara beredd så att en handkedja med fulla kvinnor inte trampar över en.. likt, säg, elefanter. Aja, det är väl roligt att dom har kul i alla fall. Även om det är lite skrattretande sometimes.
Så. På Marité var vi inte långlivade. Vi gick istället till Olearys och träffade lite mer folk vi kände. Där hade vi skoj, min sötnos och jag. Och Perra blev typ våldtagen av någon kåt brud på en toalett när vi skulle gå. "Men vart är Perra?". Stackars Perra.. fast jag tror att han njöt lite ändå. Hehe.
Träffade Nina på vägen ut också. Det var kul! Längesen man träffade henne. Haha, nu minns jag en liten rolig sak jag hörde fel som hon sa. Två vitt skilda ord som kan få meningen att betyda något helt annorlunda.
Så idag, söndag, så har det mest varit lugnt. Jag och Tobias mättade våra hungriga bakismagar med tacos. Och sen kom Perra och hälsade på. Jag tror att han var mer bakis än oss.
En lyckad helg med andra ord.


Mäklarna

Helgen har varit en grym helg. Får skriva mer sen för nu ska det gosas ner framför Mäklarna

Snö hemma

snö hemma

Var tvungen att lägga upp några bilder från mina balkonger. Se så mycket snö.
Stackars mina blommor på bilden i mitten.. Ser ut som små snöbollar.

Fruktsmoothie!

Åh, jag är sjukligt sugen på en rosa, kall och läskande sörja just nu.. en fruktsmoothie! Med banan, apelsin, kiwi och hallon i. Hallonen är viktigast. Jag vattnas i munnen nu, bara så att ni vet.
Tror jag får stilla mitt fruktsug med en banan. Det får väl gå an tillsvidare.

Håller på att torka mitt hår. Så långt hår som jag har tar evigheter att torka på egen hand. Därav är hårtorken min bästa vän i situationer då jag snart ska iväg och träffa min boyfriend. Även om jag lider med håret varje gång jag blåser. Försöker därför göra inpackningar med jämna mellanrum. Försöker också dra ner på blåsandet och låta det lufttorka när jag har tid.
Hm, från fruktsmoothie till att torka håret? Dessa härliga skriftliga jättekliv är så typiskt mig.

Ännu ett kliv. Det är grymt mycket snö ute! Snart är det jul. Känns det som. Dags att dra på sig stövlarna. Kör på mina "ridstövlar" från förra året. Det är ju inne med ridstövlar. Men jag vill inte sluta med skinnjackan än. Känns trist att bylsa på sig en vinterjacka redan nu.. En stor halsduk till skinnjackan, och jag är varm. Jag är en varmblodig människa. Så bli inte förvånade om jag går kallare klädd än er andra. Hur kallt är det ute egentligen?

Nåväl, det blir i alla fall en slapp fredag. Äta bakadpotatis i myskläder med Tobias och kolla tv. Me like!


Inspiration - Kirsten Dunst

inspiratin kirsten

Eftersom jag blev så himla kär i hennes otfit på den här bilden så var jag bara tvungen att inspireras av den. Kjol från Proenza Schouler, skinnjacka och glittrig topp från Chloé, rosa läppglans från Dior och pumps från Marc Jacobs.

Kirsten Dunst's snygga outfits

kirsten

Kirsten Dunst har ju en otroligt cool stil enligt mig. Faktiskt en av mina favoriter. Här ser ni hennes olika val av outfits. Min favorit är nog den vardagschica men ändå stiliga outfiten hon har längst ner till vänster; läderjackan till den knälånga kjolen från Proenza Schouler, ett nedstoppat linne och svarta pumps.

Dagen lookalike

lika

Rumer Willis och Mr Incredible. Ja det är nått med hakan..

Svårt att slita mig..

andra coola grejer
Och eftersom jag är helt tokig i inredning så har jag liksom lite svårt att slita mig ifrån roliga inredninssidor. Därav ännu ett inredningsinlägg. Hihi..
Det fanns mycket fint på
anthropologie.com, så som en stor svart barockig spegel, en vit gökurs klocka, ett glashandtag till dörren, en bok (artists' houses), en kudde, en vas, ett smyckesskrin och en häftig ipod-hoodie.

Bord + glas

bord + glas

Tog mig en svängom på
anthropologie.com. Hittade ett snyggt och maffigt bord i svart + en massa glas. Jag tycker att glas är väldigt coolt och vackert inom inredning. Så satsa på glas i alla dess färger och former!

Glasklar lampa

glaslampa
Snygg lampa i handblåst glas! Enkel och ren, men ändå så sticker den ut. Edison Lamp går att köpa från
anthropologie.com.

Använd alltid solskydd

När ni ser dettta (och bli avtänd) så kommer ni alltid att vilja använda solskydd i fortsättningen.

perra röd

perra röd2


Ja, ser det snöar ja ser det snöar..

Ja, det kom snö i alla fall. Får se om det ligger kvar nå länge. Men det är fint med snö tycker jag. Bättre än gråsdaskig höst efter löven har fallit.

Håller på och hjälper pappa att tapetsera om köket. Ska iväg med han snart och köpa nya gardiner också. Han tänkte överraska mamma när hon kommer hem nästa vecka. Hon är med sina systrar på solsemester. Gulligt av han.

Om jag skulle spela i Brasiliens fotbollslag...

..så skulle jag heta Karlsscos da Santos. Kul va?

tröja

Vad skulle du heta för skoj?:
http://www.minimalsworld.net/BrazilName/brazilian.shtml

Snöoväder imorgon?

Har precis haft delredovisning av våra projekt. Det blev Sara och Carinas grupp som fick redovisa. Synd för Sara att hon missade det, den lilla sjuklingen.
Har suttit med inbjudnindgskorten hela morgonen. Dom är typ klara. Lite finjusteringar bara.
Ska träffa Tobias när han slutat jobba så han kan få lite inbjudningskort att dela ut.
Har funderat på en ny utklädning till den festen. Fan, jag ändrar mig hela tiden. Måste bestämma mig snart för det får verkligen inte fixas i sista stund. Då blir det aldrig riktigt bra. Fårse om Sara och Carina kommer köra på liknande tema. Skulle va kul.

Jag är så hungrig nu. Ska hem sen och laga lite couscous-sallad till min kära sjukling. Åh det ska bli så gott. Åt ingen direkt frukost idag. Magen börjar göra revolt. Kurr kurr!

Hörda att det skulle bli snöoväder imorgon. Får väl se hur det blir med den saken.

Inbjudningskort + basket

Idag har jag pysslat med inbjudningskorten till Tobias 30års-fest (kombinerat med Halloween) hela dagen. Jag säger bara en sak: skrivkramp! Jag gör dom liksom för hand. Det blir mest personligt då.
Men lång tid tar det. Måste nog sitta hela förmiddagen imorgon och fortsätta med dom. För inbjudningarna ska ut till alla snarast. Helst igår.
Sen var jag på basket med Tobias och Perra, det var Jämtland mot Plannja. Tobias jobb sponsrade med bollarna till matchen så vi hade reserverade platser. Oj så spännande det var på slutet, Jämtland var ju så nära.

Sen vill jag bara säga tack till Josefine för hennes fina inlägg till mig. Jag blev verkligen glad för det hon skrev. Det är allt för sällan nuförtiden som folk "vågar" ge fina kommentarer till varandra, även om  man känner personen eller ej. Speciellt tjejer emellan. Mer sånt tycker jag! Då skulle vi nog leva i en snäppet bättre värld.


Knut på hjässan

knut

Kirsten Dunst har anammat den senaste hårtrenden - knuten - med bravur.

Åter till helgen

I fredag så åkte jag och Tobias en sväng till Mio och hittade den perfekta soffan. Hur grym som helst! Efter det så gjorde Tobias en gryta. Och jag kan säga som så, sällan har jag ätit en sådan god gryta förrut. Det var definitivt inte sista gången jag åt den i alla fall.
På lördgasmorgonen så skulle Tobias fixa lite med tvätten så jag somnade om. X antal minuter. Jag vaknade av att han hoppade på mig i sängen för att fråga vad vi skulle äta till frukost. Hm, vad var jag sugen på? Jag slet på mig några myskläder och lunkade ut i köket. Och vad hade inte min lilla älskling gjort där då? Jo, han hade dukat upp värsta frukosten med färsk annanas, nypressad apelsinjuice, yoghurt och bröd som han hade varit och köpt. Tänt ljus hade han också. Då smalt jag! Hur romantiskt som helst.

På kvällen så var det dags för Carinas födelsedagsfest. Jag och Sara kom lite tidigare till henne och så åt vi couscous-sallad och hon fick öppna lite presenter (pastaskålar, ljus, ljusstakar, servetter och pasta). Sen dröste allt folk in. Mest folk från klassen. Vi hade blandat bål, som gick åt som smör i solen, och tänt en massa ljus och bränt en massa skivor. Och oj, vilken lyckad fest det blev! Så himla kul hade jag. Sen åkte vi alla taxi till Olearys där jag mötte Tobias och vi dansade hela natten kändes det som. Jag var ur-varm!

På söndagen så var jag lite sliten, men inte så farligt. Tobias köpte pizza och vi myste i soffan.
Och idag så har jag varit i Sundsvall hela dagen. Det var ritktigt drygt att stå där och försöka locka gymnasieeleverna till att börja plugga på Mittuniversitetet. Dom var liksom inte så intresserade. Log man och sa hej så gick dom flesta. Men några var ju trevliga och kom fram. Det var uppmuntrande.
Sen åta vi lunch där i personalrummet ,som vi blivit lovade att få göra. Korv med potatismos. Och ost på mackan - vilken lyx. När vi kom ut från rummet så stod det en mattant och lurade på oss. "Har ni betalat för det där?!" sa hon. "Eh alltså vi är från Mittuniversitetet och har blivit lovad en lunch här" sa vi snällt, men bestämt. "Nä, det gäller bara här ute!" sa hon och pekade mot elevernas matsal. "Jaha" sa vi "men vi har blivit lovade att äta i personalrummet av eran studievägledare". "Det har jag inte hört något om" sa hon argt. Och typ så fortsatte det en stund till hon gav vika och sa "jaha.. jaja.." och så gick vi. Ja, det finns tydligen sura mattanter också. Tyvärr.
På stan så köpte jag mig en grå tshirt-klänning och en svart halsduk (det börjar bli kallt nu). För övrigt är svart och grått höstens färger. På eftermiddagen åt vi tacobuffé, som vanligt. Men nu är jag hemma igen. Har precis tagit en dusch och ska se 100 höjdare senare.
Imorgon ska jag se basket med Tobias!

Här nedan följer bilder från Carinas fest. Först har vi Carina med klubba i munnen. Ni ser också hennes sminkning som moi har gjort. Sen har vi partybrudarna Sara, Carina och Catarina. Därefter Veronica, Sara och jag. Sen två partybrudar till,  Alex och Johanna. Och därefter Alex kille Niklas och jag (som har både drink och champagne kvällen till ära). Ett sjysst gäng med människor på festen med andra ord.
carina smink
fest hos carina
klubba
alex o johanna
niklas o jag

Helgen

Helgen har varit grym! Allt ifrån mys med min pojkvän till riktigt lyckad fest hos Carina. Bilder från den festen kommer snarast. Så ha tålamod mina vänner.
Och ja, jag var bakis idag. Fast inte lika mycket som jag trodde jag skulle bli. Tur att man har världens snällaste pojkvän som gick och köpte bakismat när världen tycktes snurra som allra mest.

Imorgon åker jag som sagt till Sundsvall över dagen. Jobbar fram till kl 13, efter det blir det några vändor på stan och en tripp förbi Ikea. Trevligt trevligt. Carina plockar upp oss 07:25. Prick. Kanske får stanna och köpa en kaffe på Mc'donalds. När öppnar det egentligen?

Men nu måste jag i alla fall gå och lägga mig så att jag ser pigg och respektabel ut för alla ungdomarna på gymnasiet vi ska till.

Ciao.

Lite reklam

reklam

Duktig flicka

Sådärja. En dag med mycket tvätt, stryk och städning. Känner mig duktig. Var precis och handlade mat också. Tänkte laga till en grekisk sallad med tzaziki. Mumma.

Imorgon blir det ambassadörsjobb på min gamla gymnasieskola Wargen. Ska bli skoj att komma dit igen. Få lite flashbacks. Lär nog finnas en chans (risk?) att jag stöter på mina gamla lärare också. Haha, det kan nog bli intressant. Min gamla svenska och engelskalärare... Anders. Han, han har alltid en massa att säga. Och så ser han alltid sådär pillemarisk ut. Som om man har varit olydig på ett underhållande sätt.
Haha, jag minns när han bevittnade en fortfarande full Carina som kom snubblandes till skolan en vacker morgon i trean. Han tog upp sin lilla bevittnelse i klassen och alla skrattade. Så typiskt Anders. En pillemarisk, världsvan man som alltid cyklar till jobbet.
Ska äta lunch där också. Hoppas att det är potatisbullar med lingonsylt (en av mina favoriträtter på skolan). Lär väl bli nån konstig fiskrätt. Bara för att.
Hm, kommer kännas skumt att vara tillbaka där igen måste jag säga. Det är ju lite mer än tre år sedan jag gick ut. Det är jag och Sara som ska jobba där imorgon. Synd att inte Carina också fick följa med. Då hade det verkligen kännts som om vi var tre år tillbaka i tiden.

Aja. Nog om det.

Stöd Rosa bandet

rosa bandet

Drygt 1 500 kvinnor dör av bröstcancer varje år i Sverige. Det är oacceptabelt. Jag hoppas att just Du tänker rosa och
stödjer dina systrar i kampen mot bröstcancer! För det tänker jag. Här har jag också valt ut några rosa favoriter för att inspirera dig.



Armband: "Pink Hope" från Swarovski

Pokerset: från Red Envelope

Bok: "Mönster" av Tricia Guild

Kuddar: från Mimou

Nagellack: i rosa från O.P.I

Tekopp: av Karen Neuburger

Halsband: i rosa klöver av Van Cleef & Arpels

Skor: Emporio Armani

Strax säger jag godnatt

Vad jag är uppe sent. Fastnar bara framför internet hela tiden så fort jag sätter mig för att blogga.
Idag så hade jag och min älskling 3 och ett halvt år tillsammans. Me love him!
Och idag så är det exakt två månader till jag fyller år. Alltså när jag säger idag så menar jag dagen som var, onsdag.

Imorgon ska jag tvätta, tvätta, städa och tvätta. En heldag hemma kommer det att bli. Så jag får se om jag ens hinner träna någon box som det kanske var tänkt. Fasen jag måste komma igång mer med träningen.
Annars så bestod min dag med att träffa min grupp vid 10 och välja ut några koncept vi har skissat på. Jag har ju glömt att berätta närmre om det för er kom jag på, men det är så att vi ska jobba fram en produkt som kan frakta käpparna man sätter upp i banan vid slalomåkning.
Sen blev det nån fisk med röd sås och ris till lunch. Man blev ju mätt i alla fall.
Efter lunchen var vi på en föreläsning med en man som heter Johan Larsvall som är industridesigner. Han kom lite sent med flyget pga dimman, men vi började strax innan 14 och höll på till strax innan 18. Det var väldigt intressant.

Det är full rulle den närmaste tiden för mig. Imorgon tvätta och städa som jag sa. På fredag så ska jag vara ambassadörWargen. På lördag så är det födelsedagsfest hos Carina. På söndag ska jag vara bakis. Och på måndag ska jag vara ambassadör i Sundsvall. Och sen börjar det närma sig för tenta nummer 2 inom matte. Plus en massa jobb med "frakt av käpp"-projektet. Sen börjar det närma sig Tobias 30års-dag plus fest. Och vips så är vi inne i november.

Godnatt

Lila och svart

inredning - vardagsrum

Lila och svart är hett inom inredning just nu. Lite svart barock till hösten kanske?
Så här vill jag i alla fall att mitt vardagsrum ska se ut i denna stund:
Jag älskar soffan från
Natuzzi (den kan bli min för drygt 15 000 kr). Soffbordet ska vara lågt och i mörkt trä, kanske tom svart. Den på bilden kommer ifrån Moooi. Bakom soffan vill jag ha, på min gråbeiga fondvägg, en vynil av en blomma där jag återfinner lila och svart. Mycket kuddar i färgerna lila, vit, svart. Det ska vara mysigt och skönt att kura upp sig i soffan. Lamporna är såklart svarta. Och här ser ni hästlampan som jag skrev om i våras från Moooi tillsammans med de två andra från Mio. Vasen är från Mio och är lila den också. Tv:en är en bamsing från Samsung. Och dom mysiga och rejäla strumporna är från Ceannis, perfekta för kalla höst och vinterkvällar.

Grattis Carina

grattis
Ville bara säga ett stort GRATTIS till min kära kompis Carina som fyller 22 idag!
På lördag blir det fest och presentutdelning.

I lördags

I lördags så var det fest hemma hos Carina. Eller mera mysfest snarare. Det var jag, Sara, Carina och Katarina som pratade om allt mellan himmel och jord, drack vin och drinkar. Och oj, helt plötsligt var klockan kvart över tolv, så då tog vi en taxi och gick ut på Olearys. Dansade lite och hade det trevligt.
På bilderna nedan ser ni Sara, dansandes hos Carina. Sen Carina och Katarina. Och sen jag själv i närbild.

Carina fyller ju 22 på onsdag så då blir det fest igen hos henne på lördag. Trevligt, säger jag! Ser mycket fram emot det. Det blev ju väldans lyckat förra året.

brudar

jag

Dagens låt

Nell Furtado feat. Chris Martin - All good things

Oj, det är kanske den mest sexiga låten som någonsin gjorts! Enligt mig. Den gick het i högtalarna under lördagens fest.

Något hemskt jagade mig

Hallå i regnet!
Har precis tagit dusch för jag kände mig lite frusen efter det kalla regnet. Var och köpte lite vin på systemet nyss. Det blir fest hemma hos Carina ikväll. Det ska bli trevligt! Så då lär vi väl synas ute i vimmlet. Funderar på vart man ska gå? Marité hade ju gratis inträde för studenter. Hmm.

Igår så gick jag och Tobias lite på stan, sen köpte vi färska räkor (både rökta och vanliga) och så såg vi klart en film vi påbörjat. Myspys med andra ord.

Tobias sa att jag låg och sprattlade inatt igen (förrut så drömde jag om en jättegeting som jagade mig) och vände och vred på mig.  "Drömde du en mardröm?" frågade han mig... "Ja, jag drömde att något hemskt jagade mig" sa jag och tänkte efter på den läskiga drömmen. "En.. en fjäril" tillade jag. Tobias bara skrattade åt mig. Det var faktiskt läskigt... den var giftig och attakerade mig. Sådeså.

Utmanad

Jag blev utmanad av Deeana att berätta om en en rolig/konstig eller ovanlig kommentar angående val av klädsel. Jag antar utmaningen:

Det här hände för flera flera år (typ 10 år) sedan när jag gick på högstadiet. Redan då var jag intresserad av trender och vad som var inne. På något sett så hade jag snappat upp att det var inne (eller skulle bli inne) med strumpor över byxorna (ja, jag sa ju att det var längesen :) ) I östersund, där jag bor, hade ingen hakat på den trenden än så jag skulle liksom bli "först". Sagt och gjort. Jag drog på mig ett par vita strumpor över mina byxor och gick till skolan. När det var dags för lunch så skulle jag gå igenom rasthallen då plötsligt en kille hejdar mig och skriker "titta, titta på mig då!" samtidigt som han drar upp strumporna (överdrivet) över sina egna byxor. Han såg mest nördig ut! Men roligt var det eftersom allt i rasthallen liksom stannade upp och blev tyst. Sen gick jag rakryggad iväg och åt min lunch. Därefter var det flera på den skolan som "fattade" att det faktiskt var snyggt.


Mör i kroppen

But hello, idag blev det lite sovmorgon.
Sitter just nu och chattar med Carina på msn. Hon ska köpa en lusekofta i Hammerdal att ha på sig när vi går ut imorgon.  Det har hon lovat.

Var ju på 75 min box igår som sagt. Jag var helt slut efter det. Kanske mest berodde på att jag inte hade hunnit få i mig nån mat innan. Men det var riktigt kul att avreagera sig på nåt. Jag körde mot Carina som skrek och peppade mig hela tiden och Sara körde mot Katarina. Nu är jag helt mör i kroppen, speciellt i armarna.

Tänkte ta en dusch nu och sen ska jag ner på stan och träffa Tobias.


Matte + coucous-biffar + träning

Idag så hade vi först mattelabb på skolan i programmet Matlab och efter det så hade vi mattelektion. Simpla beräkningar än så länge. Men det kändes som om lektionen aldrig ville ta slut. Kan det bero på att man var så hungrig och satt och suktade efter couscous-biffar med myntasås till? Eh ja.
Lunchen var så himla god! Måste bara göra couscous-biffar hemma nån gång. Jag brukar ju göra couscous-sallad ganska ofta med currysås till. Antar att det bara är att steka på själva couscous-mixen och blanda lite youghurt med mynta så är det klart..
Mmm.

Sen fick jag sjukt ont i magen (läs: mensvärk, inte pga maten). Så nu ska jag kura ihop mig lite i sängen så jag är laddad inför träningen ikväll. Det blir nämligen box, för första gången. Förra veckan hade jag ju bokat men blev tyvärr sjuk.

Dagens outfit var i alla fall:
 

  • tröjklänning
  • halsband, design Johanna Karlsson

halsband


Planering inför Halloween

Nä, nu ska jag ta och lägga mig men jag håller på och klurar på en outfit inför halloween för fullt.
Hade nästan bestämt en klart, fast den känns inte lika kul längre. Är inne på en annan som kommer att bli bra tror jag, fast kan tyvärr inte berätta för det vore ju inte så skoj om nån annan kom i lika.
Men det blir nog bra.
Håller också på och gör inbjudningskorten till Tobias fest för fullt. Dom kommer att bli perfekta om jag får säga det själv.. Det är kul när man lägger ner lite extra på inbjudningskorten så att dom väcker lite uppmärksamhet då mottagaren öppnar brevet.
Ja, jag hade blivit glad och laddad om jag hade fått ett sån inbjudan.

Hulken. Någon? O se så stor och stark jag är!

hulk

Internskämt

clown

Mesh, mesh, mesh, mesh, mesh, mesh, mesh, mesh....

Bra drag på dansen



http://www.youtube.com/watch?v=38XDornAvig

Glad!

Jag klarade mattekursen! Är så glad och det känns så himla skönt!
Läraren var grymt snabb på att rätta. Cred till han.
Det här måste firas på ett eller annat sätt!

Varför är sängar så sköna på morgonen

Sitter på skolan. Dags för Rhino-labb fram till klockan 12. Wihoo.
Jag undrar varför sängar är så himla sköna när man ska kliva upp tidigt på morgonen. Dom borde förvandlas till osköna precis när man måste kliva upp. Typ lite taggiga och obekväma, eller kanske ge en stötar.

Till Åre via Lundhags

åreresa

Tenta + Åre

Imorse skrev jag alltså tentan. Kändes faktiskt bra, så vi får se hur det går.
Och ja, det kom ett tal på linjär regression. Jippi!
Det är skönt att hitta på något kul efter man skrivit en tenta. Annars kan man inte riktigt slappna av. Man måste liksom sysselsätta sig lite. Sagt och gjort, jag, Sara och Carina begav oss till Åre för lite shopping. Men först så stannade vi på Lundhags för att kolla + köpa en ryggsäck åt Janne i klassen som bad oss göra det.

Min favoritbutik i Åre är helt klart 1420, så där köpte jag en stor weekendbag från Friis & Co (ser ut som den som Kate och Sienna har fast min är brun). Är riktigt nöjd med den! Nu måste jag bara ta mig iväg på en weekend bara. Hehe..
Det blev också en söt liten vit top för att mysa/sova i från Friis & Co.
Synd att inte så många affärer hade öppet som bland annat Kaktus och en lamp/inrednings butik. Så där fick vi stå klistrade vid rutan istället. Såg att en av mina favoritlampor just nu finns där. Hade gärna hittat något fint till Tobias där!


Imorgon börjar den andra delen av mattekursen. Men nu ska jag sova för jag är sjukt trött i både kropp och hjärna.

balenciaga

Nattinatti

Nu ska jag nog krypa ner i sängen så att jag är pigg imorgon! Efter tentan så bär det iväg till Åre med Sara och Carina. Kolla lite i affärer, fika, träffa Gurra och va smakråd för hans köp av lampor (tror jag att det var) och konst. Skönt att bara komma iväg från skolan och hitta på något kul.
Så, nattinatti för imorgon börjar en ny vecka. En vecka då jag äntligen får tid över att hjälpa min älskling med inbjudningskorten. Vad kul det ska bli!


Hela dagen på skolan

Har suttit hela dagen på skolan och pluggat matte! Räknat tal på tal på tal. Måste säga att de linjära regressions-talen är typ mina favorit tal. Hoppas att det kommer ett, gärna flera, sådana tal på tentan.
Vet att det kanske låter skumt för vissa, men det är riktigt kul att räkna ut de talen. Jag som aldrig gillat matte, men när man förstår så är det faktiskt riktigt kul. Speciellt när man räknar tillsammans med två underbara tjejer som gör det hela så mycket roligare!
Men nu är jag i alla fall hemma. Jag vet att jag måste lägga ifrån mig matteboken, men jag måste bara finslipa lite. Även om det känns som om allt sitter..
Sen måste jag lägga ifrån mig allt, annars så kommer jag att drömma om tal i natt. Eller typ att jag kommer naken till skolan och har glömt bort allt (!).
Kanske unna mig lite nybakad äppelpaj på äpplen (riktigt stora sådana) från lantstället?

Dagens roligaste var i alla fall när jag och Carina skulle gå till affären och handla lite kaffe. Vi går precis och pratar om att det känns som om vi har kontroll över situationen, och mitt ute på en gräsplätt så halkar jag i något geggit (hundskit?) och råkas smälla till Carina.. vi vek oss av skratt! Så himla typiskt mig. Just då hade jag inte så speciellt mycket kontroll över situationen i varje fall. Men kul var det.

Önska mig lycka till. Fast jag tänker inte säga tack, för det betyder otur.

Ps. här nedan ser ni först Carina framme vid tavlan. Hon skulle passa bra som fröken va? Sen ser ni Sara som värmer min kalla fötter.

c drar tal

kalla fötter