Så sån e de..

jamtland
Jamtland, Jamtland jamt å ständut..

Vill ha från Ikea

ikea nytt


BloggRegistret.se

Höst

höst

Polo: från H&Ms höstkollektion
Basic tröja: Urban outfitters
Mössa: Burberry London
Armvärmare: Marc by Marc Jacobs
Strumpbyxor: H&M
Skor: Marc by Marc Jacobs

BloggRegistret.se



Coola stilar

coola stilar

Bilder från StockholmStreetStyle
BloggRegistret.se



Första bilden..

Damp nyss ner som ett mms på lilla pruppungen. Så söt ligger hon i barnsängen och kollar omkring sig med en liten rosa rosett i håret!

Så otroligt glad och lycklig

Jag har blivit faster till en liten flicka!! Jag började direkt att gråta när jag fick reda på det. Lilla Tilda, som jag tror dom ska döpa henne till, låg tryggt i min brors famn och hade mellanbrunt hår med en lite rosa rosett i. Jag är såååå glad!!!
Grattis Anders och Fredrika!!

Och så var den Yran över..

Jag gick bara fredag och lördag. Det har blivit så dom senaste åren.
I fredags så möttes jag, Sara H och Carina hemma hos Sara och Magnus. Där var det lite annat folk från förra klassen också. Det var himla kul att se grabbarna igen! Sara H och Carina blandade lite "Bobba Schnoor" - drinkar till oss. Varvat med några sommriga shots. Sen kom två blonda bruttor dit, Catarina och Julia.
Tillslut drog alla grabbarna in till Yranområdet så vi blev ensamma.. Då började det sjungas shotssånger. Vilket slutade i en minnesvärd stund från Yran 2007. Catarina tog ton till en sång då man klappar på låren och härmar en V75häst. Första rundan gick bra.. Men under andra, då vi kom till det sk "hoppet", brakade köksoffan ihop för mig, Catarina och Sara H. Där satt vi halvt nersjukna i soffan och förstod inte riktigt vad som hade hänt.. Förrän alla skratt kom. Vad vi skrattade! Det var locket på själva soffan som gav vika.. Men förhoppningsvis så går det nog att fixa.
Förlåt Sara och Magnus.
Sen blev det lite dans och sång innan vi gick mot Yranområdet. Väl där inne så försvann resten av gänget och jag och Catarina gled omkring lite överallt och hade det kul!

Så till lördagen (som började väääldigt segt). Jag gick och mötte upp Sara och Sara H lagom till presidenttalet Stotorget. Evert körde på Robin Hood-stuket i år. Det var ett bra tal tycker jag. Allt avslutades med fyrverkerier till låten All you need i love. Så vackert. Alla som känner mig vet att jag älskar fyrverkerier!
Sen gick vi och mötte upp Tobias, Nico, Petra och Peter som satt uppe i ett fönster på torget och kikade. Vi alla gick ner till Olearys-tältet efter att Nico hade fått dansat av sig lite nere på gatan.
I Olearys-tältet var det varmt men trevligt!
Nu är det nästan lite skönt att Yran är över tycker jag. Ska bli skönt med en "lugn stad" igen. Inte en massa trängsel på stan och en massa gycklare överallt. Jag känner mig nöjd nu.

Yran lördag

yran
Jag och Sara sitter i ett fönster

jos
Systrar



Presidenten kommer inglidandes över folkhavet som Robin Hood


Jämtlandssången


Jämtlandssången del 2


"All you need is love"

Yra tjejer det där

yra
Jag och Catarina

yrna
Jag och Cat kramas

Vimmel från ostersund.cc och flukta.se

Idag börjar Yran

Ja idag börjar Storsjöyran här i Östersund. Har fortfarande inte bestämt vilka dagar jag ska gå.. Men det löser sig. Skönt att det verkar bli fint väder i alla fall.
Har nyss ätit frukost. Och läste i tidningen att det är rötmånad.. Tror ni man tappar matlusten då kanske? Så nu känner jag lite olust för dom där mackorna jag åt.
Ska snart iväg och jobba lite.

Btw kolla in våran tjejblogg Tjaboo, där jag, Sara K, Carina, Nina, Sara H och Catarina skriver och laddar upp bilder. Just nu minns vi tillbaka på våra tidigare Yror..

tjaboo

Namnsdag = turdag?

Testade för första gången att spela på Harryboy på V75 i lördags, dagen som också var min namnsdag. Det visade sig vara min turdag. Brukar aldrig ha tur i spel.. meeen, som sagt, det visade sig vara min turdag.
Alla rätt och 5000 kr i vinst. Katching!

Avkoppling i Fyrås

I fredags var jag inte helt kry, började må dåligt redan kvällen innan. Och det satt i sig hela fredagen. Då svängde Tobias förbi mig med dels en present han köpt till mig på Gotland (en snygg svart tvärväska!) samt en massa annat gott som frukt, iste, emmisar, tidningar och så en egengjord gryta som jag skulle få äta. Så gulligt av han!
Reshar ten av heljag gen varit i Fyrås och kopplat av hos mamma och pappa. Har varit så himla mysigt och vädret har varit soligt och skönt.
Igår (på Johannadagen.. Grattis till mig själv!) grillade vi till middag och sen somnade jag och mamma till en stund i solstolarna. Fick dock några myggbett, men de får det va värt. Sen gick vi på en mysig promenad i kvällssolen och njöt av den underbara naturen och doften den ger ifrån sig. Skog och ren luft.
Idag så åkte vi på en liten tur till spökprästgården i Borgvattnet. Där letade vi spöken och åt gudomliga våffler. På vägen hem stannade vi till på några loppisar. Älskar att gå på loppis. Om jag ska beskriva min inredningsstil så är det helt enkelt gammalt och nytt i en salig blandning. Aldrig att mitt hem enbart kommer att bestå av endast Ikea-möbler.. Nej nej, personligt ska det va! Hittade en spegel (som jag funderar på att måla om ramen på till antingen svart eller vit), två ljusstakar i ljublått glas samt en sjysst tvärväska som jag tänkte att Sara skulle få. Jag har ju redan en som jag fick av Tobias.
När vi kom hem från våran lilla söndagstripp så åt vi pappas egenfångade fisk (röding) till middag. Så otroligt gott, helt klart en av mina favoriträtter. Efter det mammas rödvinbärspaj. Mmm.

Ps. Vill hälsa mamma och pappa välkommna till min blogg. Nu har dom äntligen hittat hit.. Dags att sköta språket och enbart lägga upp städade festbilder.
Haha nädå :)






Här njuter jag av landet uppe från en stor sten vi har på tomten

Grattis på namnsdagen syster

s

Nu tänker jag bli lite sentimental men..


Om jag skulle ha en låt på min begravning så skulle det vara den här pga den fina texten. Heather Nova - I wanna be your light. Det är en underbart fin låt.

Boka på internet

Har precis sett att man kan boka hos oss på internet nu. Det är ju jättebra!
Det är bara att skaffa ett inlogg och sen boka in, vilken behandling och vem som ska utföra den.. Hur smidigt som helst. Nu ska jag återgå till att rensa ur mina garderober. Phuu.

Titta vilken sötnos..

aussievalp
Hej det är jag som ska heta Hugo!


Tobias..

tobias
Du betyder otroligt mycket för mig och jag älskar dig

Favvo kosmetik

fs

Sachajuan Hair repair är helt underbar för mitt hår. Blir så skönt och mjukt efter så jag går bara och smeker mig själv i håret hela tiden. Har dock inte bestämt mig om doften är god eller tantig.. Kanske en blandning. Men folk går ju inte och sniffar en i håret när man går på stan så det är nog ändå ingen fara. Jag kör denna hårbehandling ca en gång i veckan.
Max Factors Silk gloss tube är en gloss, som enligt mig, har kommit i skymmundan av alla andra flashiga gloss. Jag älskar den här lite ljusare varianten. Den känns så mjukgörande på något vis.. Dessutom luktar den vanilj. Inte för starkt, inte för svagt.
Mascara favoriten just nu är också den från Max Factor. Nämligen Masterpiece Max. Helt underbart bra. Både jag, min syster och mamma använder den.
Mavalas nya färg Milky är en favorit på mina naglar just nu. Tycker om färgen.. Den är så behaglig. Den ser ut att smaka gott.
DKNY's parfym Be delecious är jag helt fast för. Det var min syster som introducerade mig för den. Doften är helt min typ av doft. En frisk och saftig doft av äpplen.

BloggRegistret.se

Tillbaka till jobbet snart

Jobbar på för fullt idag. Fast är trött.. Sov inte så speciellt bra inatt. Är hemma en sväng på min lunch och mumsar en bit hemmagjord pizza. Ska tillbaka till jobbet snart. Men föst ska jag göra lite ärenden på stan och sen gå förbi Sara på hennes jobb och ge henne en liten present. En liten present bara, en liten omtanke såhär i början av en ny vecka.
Kanske köpa mig själv en kopp kaffe (orkar inte koka eget). En kaffe vore trevligt..

Näthandlar lite

Sitter och klickar hem lite grejer från allas vårat Ikea. Måste ha lite förvaringslåder, skolåder och ett nytt överdrag till soffan. Det är ju såklart alltid roligare att knata omkring på Ikea och plocka åt sig.. Men det här får duga en seg lördag som denna. Gäsp gäsp. Kanske ska lägga mig och läsa lite. Finns dock en risk att jag somnar efter första raden..

Middag på Brunkullan

Igår hade jag, Sara, mamma och pappa middag på Brunis. Oj så hungrig jag var när jag satte mig vid bordet.. Och oj så gott det var. Den där trädgårdstoasten är inte att leka med. Trevlig kväll, god mat, gott sällskap och trevlig personal. Våran servitris kände igen oss.. "Jag hade er förra året också va?" sa hon med ett leende. Vi brukar alltid gå dit och ha familjemiddag när mamma och pappa går på semester. Nästa år så kommer en ny generation vara med.. Lilla "knodden" som beräknas komma och ca en vecka. Ska bli så kul att bli faster!


Sara, pappa och mamma mumsar


Jag och mina favoritpjäser från förra året


Åh, chokladtryffel!




Och sen..

Glöm inte att klicka här:
 
BloggRegistret.se


Förslagen

tc
Två chicks





blommor
Blommor





chillar
Chillar





munnar
Munnar




Ändring ska ske mha er

Jag är less på min profil. Massa rosa blommor liksom. Måste ändras! Håller på att knåpa på lite olika förslag.. Tänkte att Ni läsare skulle få rösta om vilken ni tycker ska pryda min profil ett tag framöver. Rösta gör ni under hjärtat i den högra kollumnen. Snart kommer förslagen..

En ljus tillvaro

Kunde inte somna förrän efter två inatt. Det var väl dumt av mig. Borde verkligen anstränga mig mer att vända tillbaka dygnet. Men på sommaren så får man faktiskt vara uppe lite längre. Det är ju ljust dygnet runt för tusan. Så tänkte jag i alla fall när jag var liten och flyttade upp hit från Skövde. Både jag och min syster vägrade lägga oss på kvällen för att "det var fortfarande ljust". Vi var små då kan tilläggas.. Inte så att vi var 15 eller så. (Ville bara förklara så att ni inte tror vi är efterblivna). Mamma och pappa hade ett jäkla jobb med att få oss i säng den närmsta tiden här uppe i Jämtland.

Nu ska jag till jobbet snart.. Men först: lite frukost.

BloggRegistret.se

Dagens låt

Hello Saferide - The Quiz
"If i'd fall would you pick me up..?"



Ugglekudde

Kom nyss hem från jobbet och en liten runda på stan. Köpte lite grejer till mina rum och min walkin-closet. Har massa kul att pyssla med mina rum och så. Vill liksom göra om det mesta. Trevligt med förnyelse.
Såg för ett tag sen på Cribs Mtv då dom var hemma hos Vanessa Carlton. Brukar vanligtvis inte sita bänkad framför Cribs då jag tycker de inte ger mig så stor inspiration då alla kändisars hus/lägenheter mest är fyllda med hellre dyra än personliga saker. Men just den gången då dom besökte hennes lägenhet så fastnade jag dels för att hon hade en sån söt liten valp och dels för att hennes lägenhet såg rätt okej ut. Då speciellt hennes sovrum där jag föll för en kudde hon hade i sängen föreställande en uggla. Tyckte den var hur cool som helst. En sån ville jag ha! När jag då, för några dagar sedan, spatserade igenom Åhléns så såg jag till min förvåning en ugglekudde.. Så jag var bara tvungen att köpa den. Så nu har jag den. Vet dock inte om den ska få vila i min säng eller i soffan.

Nu snart ska jag iväg och fiska med pappa, Sara och Magnus.

uggla

Om jag vore en i Simpsons..

Så skulle jag se ut såhär. Testa själv här.
simpson

Push dah frogg

frogg

Dagens låt

Terra Naomi - Say it's possible


Idag

Var ner en sväng på stan och träffade Sara efter jobbet idag. Kikade lite i affärer och testade några klänningar. På vägen hem köpte jag lite naturgodis och så min nya favorit Bonaqua silver med smaken lemon.. Utan kolsyra! Vatten med bubblor i har jag inte riktigt fastnat för. Har lite bad memories av det. När jag var liten och sjuk. Ja faktiskt riktigt sjuk, som man kan bli ibland. Vi hade ingen flytande barnalvedon hemma så det enda vi hade var brustabletter.. Och jag drack, och jag spydde, och jag drack och jag spydde. Sen dess har jag haft lite svårt för kolsyrat vatten. Men jag börjar lära mig lite smått. Fast min nya favorit smakar som riktigt god och svalkansde lemonad. Mmm.. Men jag måste däremot få klaga lite på deras drickpip. Man får ju nästan bita av sig tänderna för att få upp den och lyckas sippa i sig lite flytande. Kanske jag ska ta mig an och designa en ny.. Jag som är utbildad för sånt?

Väl hemma så lät jag Sara toppa mitt hår lite. Kände att det behövdes. Tack syster!

ba

Mönster

mönster

Sänkläder: Hedda blom från Ikea
Matta: från Mio
Stolar: Mademoiselle från Kartell
Kuddar: från Ikea

BloggRegistret.se

Allt som är ditt


Östersundsbruden i Säkert med låten Allt som är ditt

Fetakräm

Till fruktbrödet nedan så är det supergott att med fetakräm att doppa i. Här kommer det receptet som jag hittade i Plaza interiörs senaste nummer.

ca 75-100 g fetaost
2 dl créme fraiche eller yoghurt
1 msk god olivolja
1 nypa grovmalen svartpeppar

Mixa med en stavmixer om du vill ha den slät, annars rör du mest bara ihop ingredienserna. Personligen tycker jag om när den är lite chunky.

fk

Lerbakat fruktbröd

Jag älskar bröd med russin i och därför ska ni få ett receptet på ett otroligt gott fruktbröd som återfinns i den populära boken Det goda livet i Jämtland och Härjedalen. Där förövrigt min far har skrivit i.. Fast inte om bröd utan om idrottsrörelsen i artikeln Ett sätt att leva. En liten notis bara.. Nu åter till brödet. Värt att tänka på är att detta bröd kräver lite framförhållning. Inget man gör på bara en dag.

Surdeg
10 g färsk jäst
2 tsk honung
1 tsk salt
7dl vatten
7 dl grovt rågmjöl

Dag 1
Rör ut jästen med honung. Tillsätt salt, fingervarmt vatten och sist i med mjölet. Rör till en slät deg. Lägg på en bakduk och låt stå i rumstemperatur i ett dygn.

Dag 2
4 dl grahamsmjöl
3-4 dl vetemjöl
100 g grovhackad mandel
1/2 dl russin
2 tsk kanel
8 urkärnade blötlagdaoch hackade katrinplommon
6 hackade fikon

Arbeta i mjöl övriga ingredienser. Häll vatten i en stor lergryta och låt stå 1 timme. Torka ur grytan och olja den invändigt. Lägg degen i grytan, jäs i ca 2 timmar. Ställ formen längst ner i en kall ugn och sätt ugnen på 200 grader. Grädda i knappt 2 timmar. Låt brödet kallna.
Linda in brödet i en handduk och en plastpåse utanpå. Innan du serverar brödet ska det stå och mogna i minst 1 dygn.

bröd


Ny kategori på min blogg

En ny kategori kommer att tillkomma min blogg. Nämligen mat. Mat är ju en del av mitt liv såklart.. Och jag kan bli lika inspirerad av mat som mode och inredning. Mat kittlar mitt smaksinne lite mer. Så om jag hittar något gott recept eller liknande så kommer jag från och med nu lägga det under min kategori av det simpla ordet mat. Inte mina recept eller så.. utan bara mat.

Så redan vid nästa inlägg kommer jag att bjuda på två riktigt goda recept som passar till varandra.

Spara? Slösa?

bl

Budgetstolen Urban från Ikea för 355 kr.
Lyxstolen Air från Magis för ca 990 kr.

BloggRegistret.se

Läskigt

Låg och läste inredningstidningar i min säng. Av en slump kikade jag ut genom fönstret och så ser jag att det står två stycken brandbilar utanför och blinkar blåljus. Då blir man lite minimini skraj. Sen ser jag att det är huset mittemot det gäller.. Det springs ut och in genom trappuppgången. Jag ser en ambulans och poliser. Därefter bärs det ut en person på bår med syrgas.

Det är otrevligt med syrenljud och blåljus. Hoppas att allting gick bra.

Push dah button



knappen




Svalt klädd

svalt

Klänning: från Twinkle
Skor: Topshop
Väska: från Miu miu
Bikini: Tomas Maier
Armband: Lara Bohinc

BloggRegistret.se

Dagens låt

Outkast - Atliens
Hörde Outkast på radio imorse och kom att tänka på gammal klassiker som får mig att minnas alla fester som tonåring tillsammans med Sara, Carina och lite löst folk i Carinas stuga i Rönnerdal.

vi




Check

check
Kultserien som jag älskade på högstadiet står nu prydligt på min hylla tillsammans med Twin peaks-boxen.
Me so happy!

Önskelista

onskelista

Bikini: från Topshop
Skor: Topshop
Väska: asos.com
Highlighter: från Pop
Dvd: säsong1 - ArkivX
Klänning: Drylake
Bh: från Topshop
Förvaringsbox: dwr.com
Glajjor: asos.com
Doggy: Norfolkterrier

BloggRegistret.se

Name yourself

A: You like to drink.
B: Everyone wants you.
C: You are really silly.
D: You like to drink.
E: Damn good kisser.
F: You are dead sexy.
G: You never let people tell you what to do.
H: You have a very good personality and looks.
I: You are great in bed
J: People adore you.
K: You're wild and crazy.
L: Everyone loves you.
M: Best kisser ever.
N: You like to drink.
O: Awesome kisser.
P: You are popular with all types of people.
Q: You are a hypocrite.
R: Fucking crazy.
S: Easy to fall in love with.
T: You're loyal to those you love.
U: You really like to chill.
V: You are not judgemental.
W: You are very broad minded.
X : You never let people tell you what to do.
Y : Best girlfriend/boyfriend anyone could ever ask for.
Z : Always ready.


J: People adore you
O: Awesome kisser
H: You have a very good personality and looks
A: You like to drink
N: You like to drink
N: You like to drink
A: You like to drink


Tänk om jag hade hetat Anna. Då hade jag inte varit annat än en alkoholist!


Dagens låtar

Adam tensta - They wanna know
Hur skön som helst.. Vill bara dansa dansa dansa

Tokio Hotel - Through the monsoon