Godmorgon!

Godmorgon världen!

Det blev sent igår igen. En fyllekaja stod nere vid gatan och pratade med en ung kille på cykel. Dom kände inte varandra men ändå så fann dom varandra bakom en neddragen mössa och ölburk mitt i natten. Låg och försökte läsa men det hördes ganska väl vad han, fyllekajan, sa. "Scchhänner du dej beschvärad?". Han envisades med att ta med och slänga killens soppåse. Vilket han tillslut lyckades med efter en lång diskussion om dagens samhälle.

Nu ska jag äta frukost, läsa tidningen, kanske ta ett bad och fortsätta med mitt personliga brev.  


Kroppens egen väckarklocka

Såg fram emot att se Sofis mode idag, men gick som sagt och vilade ögonen. Vaknade prick 20.00! Visst är det lite sjukt? Så det var bara att slå på teven. Lär dock ha svårt att somna inatt på grund av min lilla powernap. Jag är uppe alldeles för länge ibland. Men jag är lite utav en nattuggla, tycker det är mysigt att pyssla med saker när alla har gått och lagt sig, när stan är tyst och enslig.

Väntar med spänning på att Sara ska komma hem och berätta om fotograferingen..

Nu ska jag skriva ett personligt brev. Håller på att söka sommarjobb lite här och där. Hoppas på en klädbutik eller en inredningsbutik. Förra sommaren blev ju katastrof tack vare en oprofessionell chef. Affären gick i konkurs, men hon har öppnat en ny butik. Sätter aldrig min fot i den butiken igen.

Tyvärr så stöter man på skitstövlar i sitt liv. Personligen så har jag stött på två stycken riktiga sådana. En lärare på min gymnasieskola, som förövrigt fick sparken när fler och fler elever vågade säga sitt. Känner att jag och min syster banade vägen där, är stolt över det. Och sen min chef på mitt förra jobb. Där jag förövrigt sa upp mig.

En sak har min far lärt mig och det är att jag aldrig ska låta någon sätta sig på mig.


Mat

Vad skönt det ska bli med helg.
Sitter och spanar efter lite
tips på någon god maträtt inför helgen. Hittade två som låter goda: stekt lax med trattkantareller och vitlöksdoftande potatismos eller gratinerad fläskfilé med vitlöksstekta kantareller. Jag gillar kantareller. Eller ska man kanske äta pasta? Nu när Tobias fick äkta parmesanost av mamma och pappa efter deras tripp till Italien. Ska leta rätt på något gott vin också. Men allt det gör jag och Tobias imorgon. Får klura vidare på något gott tillsvidare.
Nu tänkte jag vila ögonen lite. Ögonlocken kämpar emot mig...
gratinerad fläskfilé

Hm

Herregud vad långt jag skriver (se nedan). Får man göra så på en blogg?

"man blir aldrig bättre om man bara åker i bra väder"

Det blev snowboardåkning i Klövsjö idag. Vädret var inge vidare, men som en klok man en gång sa (Magnus till Sara imorse): att man blir aldrig bättre om man bara åker i bra väder. Det är sant. Det gäller väl det mesta här i livet när jag tänker efter - om man ska gå in på djupare tankar, vilket jag har en tendes att göra. Man måste ta sig igenom lite "snöoväder" för att kunna uppskatta solens strålar mer. Och man måste kunna ta sig igenom lite "snöoväder" för att kunna få erfarenheter och utvecklas som människa. Nog om deep shit.

I Klövsjö var det kul. Jag, Sara och Carina har en tradition att vi måste åka dit minst en gång varje säsong. Vi är ett bra brädgäng. Lika bra, lika tuffa. Vi brukar ofta lura ut varandra på lite offside - vägar, vilket kan sluta i att man antingen fastnar i någon snödriva nånstans eller få en kick. Eller båda två. Carina lurade ut mig på ett hopp - med för lite fart. Hoppat stupade rakt ned och vi druttade båda ned bakom hoppet. Alla i liften måste ha skrattat. Men det är vi i en liten chokladask - varken proffs eller dåliga. Fast det lutar väl mer åt proffs.. hehe. 

På vägen hem stannade vi i Svenstavik. Ett litet samhälle söder om Östersund som en kille i klassen säger enbart består av hans släkt och inavel. Eller båda två, skulle jag vilja säga - om man drar slutsatser. Men vad gör man inte för lite proviant i form av mentos fruit och iste?

En skum känsla slog mig när vi åkte hem. En blandad känsla. Ungefär som om ett paket med rosa rosett skulle innehålla.. ja ett vapen eller nåt. Kontrasten. I en bil som kör i ett vinterlandskap, där snön stormar mot bilrutan, äter jag mentos fruit, dricker iste persika och lyssnar på Lars Winnerbäck. Vinter vs sommar. Kontrast så det skriker om det. Kändes nästan lite förbjudet.

Nu ska jag lägga mig. Var tvungen att se lite gamla Sex & the city avsnitt och skriva lite. Imorn blir det skola. Plus att min tvilling Sara ska fotas för en kampanj för Ullfrotté.



Längesen sist

Oj nu var det längesedan jag sist skrev.

Helgen har varit mysig. Ätit gott och haft det trevligt med både Tobias och Sara. Det har ju varit så härligt väder också, så i Söndags så gav sig jag och min syster ut och åkte längdskidor vid Svartsjöarna. 1 mil blev det. Jag är uppväxt med längdskidor. Åkte alltid 1 mil - spåret med familjen när jag bodde i Lit. Smaken av apelsiner färdar mig alltid tillbaka till den tiden.

Igår var Sara och Magnus i Sundsvall. Där besökte Sara en viss butik... Bianco footwear! Så nu har jag skorna jag skrev om tidigare. Jag är grymt snygg i dom tillsammans med mina jeans - shorts. Vissel vissel. Kan tillägga att det är inte exakt samma färger som på bilden, mina har korkfärgad kilklack. Sara är så gullig, jag fick en orkide av henne också som jag har ställt på mitt skönt antika och slitna skrivbord. Mitt rum är mysigt nu.

Såg en fin blus av Zac Posen på Net-a-porter. Den skulle man va fin i.

Idag var det start för dom nya kurserna. Skönt när läraren säger om den ena kursen att den är den mest avancerade som någonsin gått. Alltså Design och virtuella prototyper 2. Men jag tror den blir skoj, vi ska få designa båtar. Jag vet inget direkt om båtar mer än att man kan puttra omkring i en sjö med dom och sitta och fiska i dom. Så det blir en utmaning. Ska designa en riktig racerbåt för i slutet av kursen så blir det ett race. Då ska jag och min båt vinna.

Träffade Tobias på stan sen. Hos frisören. Han har klippt sig och han är sååå snygg! Och han är bara min, hehe. Det blev precis samma frisyr som när vi träffades. Flashbacks!

Aja. Nu ska jag nog gå och krypa ned mellan lakana. Imorn blir det kanske en tripp till fjällen för lite brädåkning.



Åre

Imorse åkte mamma och pappa till Italien. Jag önskar dom en trevlig resa och hoppas att dom har det mysigt. Ska bli spännande och få höra allt sen och se bilder!
Ska snart åka till Åre med Sara och Carina. Tänkte åka lite bräda och sen gå i affärer. Ska bli grymt för vädret är riktigt fint, inte ett moln. Bättra på goggelbrännan lite... haha.

Såhär vill jag se ut i sommar

Tre outfits jag inte skulle tacka nej till. Första från vänster ifrån Versace, vilken skön sommar-party-klädsel. Jag skulle dansa natten lång i det här och släcka törsten med goda drinkar. I mitten är klädseln från Versace jag skulle gå och shoppa i, ta en te, kaffe eller kaffeglass med mina vänner och lapa sol på en uterestaurang. Till höger - oj vilka härligt vår och sommriga färger från Stella McCartney.
Varför kan det inte bli sommar nu?



Resa, resa, resa

Jag längtar så mycket till mina resor jag har inplanerat inför våren och sommaren!
Det 4 Maj så åker jag och min pojkvän till Barcelona och firar hans styvfars födelsedag. Vi kommer att bo på Hotel Marina (bilden här nedanför är på poolen som finns på taket). Vi kommer äta ute och ha mysigt, kolla in all shopping (och såklart shoppa), bada, sola, se oss omkring och, ja, allt sånt där mysigt man gör.
I början av Juli så åker jag och Tobias till hans ställe på Gotland och bara njuter av sommaren. Vi är bjudna på hans kusin Saras bröllop. Då ska vi bada i pool, bada i hav, mysa i solen, äta glass, shoppa, festa och göra allt som faller oss in. Men man vill ju inte missa Yran så lagom tills dess så flyger vi hem.
Btw nu är tentan över. Gick hem direkt efter och sov som en stock. Drömde dock bara om formler. σ = N/A. εt = -v · εn. ø = (T · L)/(G · J). εt = Δd/d0. Bla bla bla. Det brukar bli så, natten innan tentan är värst för då drömmer man bara om det man pluggat på. Man försöker lösa tal i sömnen. Nu är jag mer eller mindre ledig resten av veckan. Ska skriva lite referat av några föreläsare bara. Nästa vecka sätter två nya kurser igång. Mätteknik och Design och Virtuella Prototyper 2...
http://www.superbreak.com/hotels/photo-gallery-8157.htm
Hotel Marina

Sista spurten

Plugga, plugga, plugga. Nu är det sista spurten! Skulle behöva en hink kaffe dock, känner mig lite sömnig. Just nu sitter jag, Sara och Veronika och repeterar uppgifter. Hoppas att det sitter som berget imorgon.
Usch jag minns första tentan jag någonsin gjorde. Det var i företagsekonomi, organisation, för lite mer en två år sedan. Jag säger bara - herregud vad jag var nervös då. Helt sjukt. Men det kan ju bero på att jag inte riktigt visste vad som skulle krävas. Hade bara hört att man hade tid i typ fem timmar på en tenta. Va, skulle jag sitta i fem timmar och skriva ett prov?! Men nu vet jag att man oftast behöver den tiden.
Ska väl iväg sen och köpa nått att tugga på till tentan. Brukar köra på ett par bananer, lite godis, en dricka, en smoothie och lipsyl. Sen klarar jag mig bra.

Nä nu måste jag återgå till min väg mot Johanna som civilingenjör...

Vill ha vår

Idag är jag hemma och pluggar. Var en sväng förbi skolan imorse och gjorde klart inlämningsuppgifterna. Skönt att va klar med dom!

Gick hem och åt en fräsch couscous - sallad med currysås.

Ikväll ska jag mysa med min pojkvän, äta något gott och gosa ned oss i soffan. Det har jag längtat efter, speciellt efter den här veckan.

Nu vill jag faktiskt att det ska bli vår. Alltså med vår menar jag då man kan gå till skolan utan jacka med solglasögon. Jag längtar efter vårkläder. Vill ha en massa vårkläder. Känner att det marina temat kommer skina ikapp med solens strålar i vår. Ett par vita jeans, en randig tröja/topp och ett bälte i midjan.

Nu ska jag gå och möta Tobias så ska vi köpa mat!


Så varmt

Det är så varmt idag. I allafall i mitt rum! Jag gillar inte när det är varmt och man ska sova, jag vill ha det svalt och skönt. Men det var riktigt varmt i mitt rum i natt, så nu har jag ont i huvudet för det. Funderade ett tag på att leta fram min fläkt i skrubben. Den som jag använder på sommaren alltså..

Drömde att jag, Sara och Carina var ute och åkte med en husvagnsbil. En väldigt stor och grym sådan. Och barskåpen fylldes på med en massa konstig sprit och dricka hela tiden, fast vi vågade inte ta. Sen så kom det ett gäng ungdomar och våldsgästade oss och en kille i pyjamas kröp under Carinas säng och letade fram en godispåse som han klappade som en katt. Skumt, jag vet..

Hann se lite av OC igår, slutet. Vilken fin klänning Mischa hade. En sån skulle man ha haft.. vid nåt tillfälle.


Nu ska jag plugga.


Skolan

Sitter just nu på skolan med Sara och Carina. Det är väldigt tyst och mörkt. Tänk er att leka kurragömma här? Skoj.
Försöker jobba med inlämningsuppgiften men den är lite jobbig så vi får klura vidare på den. Trött i huvudet, känner mig som en stoppad korv. Kan ju faktiskt bero på att man har haft föreläsning i fem timmar imorse.
Tobias ringde nyss, han sa att avsnittet av OC var det bästa han sett. Men jag vet att han bara säger så för att retas...

Men jag kilar hem ändå.

Pusta ut och ta nya tag

Sådär ja!
Nu är presentationen över och det är en sån skön känsla man får i kroppen varje gång man sagt sin sista mening och bara kan pusta ut. Det gick jätte bra. Fast i början var jag lite nervös, sådär vanligt nervös. Men sen så bara släppte allt och det bara flödade.
Nu ska jag ner på stan och köpa den nya formelboken inför nästa tenta som är i belastningsanalys. Hoppas att den inte är allt för dyr. Viss studielektyr har ju en förmåga att bli det. Stackars studenter. Stackars mig.
Sen blir det till att gå hem och äta och gå tillbaka till skolan igen och räkna belastningsanalys. Jippi.
Hinner nog inte se Little Britain och OC ikväll. Snyft. Stackars mig.

So long my friends...

little britain

Lovers

Vill skriva en liten hälsning till min pojkvän Tobias och säga att jag älskar honom. Snart har vi varit tillsammans i tre år och han är mitt allt. Min älskare och min själsfrände. Jag njuter av att varje dag vakna upp till en ny dag med honom. En ny dag är alltid början på en evighet när man är kär. Eller vad säger du älskling? Här är en bild från min 20 - årsdag den 11 december 2004.
Nu har jag en sån där störig nervryckning vid ögat. Tror att det beror på att jag är lite stressad. Tänker gå hem snart och ta en dusch, äta och träna på mitt anförande inför imorgon. Och kanske, kanske att jag unnar mig en pause för Desperate Housewives. 
Önska mig lycka till imorgon..




Roger the alien

Haha satt just och tänkte på Roger the alien från "American dad". Riktigt rolig. Speciellt när han gjorde sonen i familjen gravid...


Kafferast

Nu är jag tillbaka vid datorn igen. Har haft en väl behövlig kafferast.
Problemet med kafferaster är dock att man blir kvar vid fikabordet alldeles för länge. Det är ju så mycket annat än skola man vill prata om...
Alla roliga och läskiga vurpor man gjort i skidbacken.
Senaste klassfesten.
Längdskidor.
Skumma utbytesstudenter.
Träning.
Att Olivier ifrån Bigbrother bar smink.

Men nu är jag back in buissness...


These shoes are made for buying

Ett par skor som jag verkligen vill ha är Biancos med artikelnummer 200040! Testade dom senast när jag var på Bianco men ekonomin avrådde mig för stunden. Tänk er dom med ett par snygga jeans - shorts och en topp i någon härlig pastellfärg (finns snygga på Top shop). O o o!
Ett par najsa sneakers vore inte helt dumt det heller. Gärna ett i märket Puma. Min tvilling Sara har redan ett par sådana, så då kan jag ju alltid låna utav henne.

Skor

En tvärrandig dag

Tja där..
Sitter på skolan och jobbar järnet + att jag är hungrig. Har med mig en lunchlåda med spagettigratäng som jag tänker äta snart. Lunchlådor är underskattade, det är ju så billigt och bra och dessutom så vet man vad man får. Fast jag lever under frasen att man kan unna sig en köpt lunch på något ställe ibland. Men med lunchlådor ibland så uppskattar man den köpta lunchen mer.
Gillar min outfit idag;
Ebbas (eller snarare MQs) randiga tröja. Inte den svart/vita utan den svart/beiga. Me like.
Till denna tröja så matchar jag med Make up stores Lip gloss "zoom". En skön färg som passar perfekt.
Ett par svarta stuprörsjeans.
Får inte glömma mina naglar som är röda, blodröda dagen till ära.
Nä nu måste jag jobba vidare..

Gillar kedjan

Åh, varje gång jag går in på mitt rum så hänger den där och glänser! Är så nöjd med mitt nya köp - den feta guldkedjan...


guldkedjan



Första inlägget

Hejsan och välkommen till min nya blogg!
Det här med bloggande är ju så in i norden på tapeten just nu. Och hellre är jag på tapeten än fast i limmet, som jag brukat säga.
I min blogg så tänker jag skriva det jag känner för. Jag tänker inte bara rikta in mig på en sak ex mode. Jag tänker skriva om allt jag gillar och ogillar. Och ta varje inlägg som det kommer.
Idag är det måndag och jag är hemma. Ingen skola idag. På onsdag så ska jag och min grupp ha en föreläsning om det ämne vi har valt - membran. Ni vet sånt som håller dig vatten och vindtät och förhoppningsvis varm i kläder. Jag brukar alltid va lite smånervös inför presentationer. Rädd för blackout. Men av egen erfarenhet så ska man bara slänga sig in i presentationen. Ungefär som i en berg och dalbana. Den går liksom inte att ta sig ur. Det brukar ju oftast bli kul om man bara är avslappnad, det är då dom så kallade grodorna kan flyga ur munnen. Det har hänt mig många gånger. Publiken skrattar och jag känner mig avslappnad. Aja nog om det.
Vi får se hur det går. Ciao!
Btw, jag heter Johanna..
Grodor