Sjuk

Jag är på bättringsväg. Märkte att jag fick ont i halsen redan på skiweek. Och nu har jag alltså en luftvägskatarr som har gått ner i höger lunga. Men som sagt, jag är på bättringsväg. För några dagar sedan var det riktigt illa.. Har legat i mer eller mindre 40 graders feber och andningssvårigheter. Och så sjuk har jag inte varit på länge. Jag har varit otroligt uttorkad, så natten mot söndag blev ingen lek för mig då jag troligtvis drabbades av vinterkräksjukan. Jag spydde, och jag spydde, och jag spydde.. Jag spydde hela natten så att jag höll på att svimma. Efter det var jag extremt uttorkad och svag.
Jag gillar inte brustabletter, jag har sk "bad memories" av såna. Men vätskeersättning i brustablettform var min enda utväg, annars dropp. I måndags så besökte jag läkare då min feber gått upp igen. Och nu äter jag äntligen antibiotika.. Men det rasslar fotfarande i höger lunga. Så jag bara tar det lugnt och åter lugnt.

Lever på antibiotika efter att ha vinkat hejdå till liemannen

Återkommer.

Sällan olyckor kommer ensam

Ja som överskriften säger så har olyckorna sällan kommit ensam för mig den senaste tiden. Jag är i alla fall på student skiweek i vemdalen.. Men allt började med att jag brände mig på handen och har nu en bränd ärraktig yta där, sen slog jag huvudet i en lucka och har nu en bula vid hårfästet.. Och tillråga på allt så har jag fått nackspärr så jag inte kan åka bräda! Det är inte lätt när det är svårt, som man brukar säga..

Dagens låt


Kent (jag älskar dom!) - Vy från ett luftslott

Vill ha fotmassage

Phu nu har jag så ont i mina fötter! Kan typ inte gå på mina trampdynor.
Har gjort lite ärenden här och var. Och kanske haft lite ovana skor.
Har bland annat köpt en målarduk och några nya oljefärger. Har haft ett sånt himla målarsug det senaste dagarna så jag bara måste få utlopp för min kreativitet.
Har hittat fina blommor som jag vill ha hos mig, men det får inhandlas någon annan gång.
Men nu vet jag inte vad jag ska göra av mina fötter. Ett varmt fotbad, eller ett svalt fotbad... Eller vila dom på en mjuk fäll? Ja det sista får det bli.

Ingen dum idé av fröken Johanna

ide2
Johanna får en idé

När jag låg och sov här om veckan så drömde jag faktiskt om det här med lågenergilampor. I drömmar tar man rätta på många inre tankar. Och när jag sen vaknade så tänkte jag att det kanske inte var en sån dum idé i alla fall, och det kanske inte var en feberdröm vilket det kanske borde ha varit.
Jag drömde att istället för att ge bort en flaksa vin eller en blommbukett, det klassiska, när man går bort på middag så ta för tusan en korg eller något annat och fyll den med lågenergilampor (alltså.. oanvända) av olik watt och form. Knyt en fin rosett (en grön kanske?) runt handtaget på korgen och sträck fram till den som öppnar dörren. Oväntat och uppfinningsrikt. Och bra för miljön.
Jag skulle garanterat bli glad!

Tänk GRÖNT

tg lågenergi

Nu tänkte jag att det var dags igen att proklamera lite för mitt GRÖNA tänk, som också är tänkt att smitta av sig till er läsare. Denna gång vill jag upplysa om lågenergilampor.
En enda lågenergilampa kan minska dina belysningskostnader med cirka 550 kronor och minska utsläpp av koldioxid med cirka 400 kg under glödlampans livslängd - de räcker upp till tio gånger längre än vanliga glödlampor. Dessa energilampor kostar mer att köpa men är billigare under sin livslängd. Och bättre för vår miljö!
Det känns ju som det enda självklara valet tycker jag.

Fika med Litsbrudar

Igår eftermiddag fikade jag med några Litsbrudar; syster Sara, Carina (tillbaka från staterna) och Camilla (tillbaka från Mora). Det blev en paj och några skedar av Camillas kladdkaka på nyrenoverade Törners. Har inte varit där sen dom byggde om. Det var hur trevligt och mysigt som helst.. Tror inte jag skrattat så mycket på länge ("living on the edge").
Det är kul att ni alla är hemma i Östersund nu tycker jag!

Nu ska jag stoppa i mig lite frukost och sen ska jag ner på stan och göra lite ärenden.

Här kommer en bildserie när jag hade det långtråkigt och väntade på att Camilla skulle dyka upp hemma hos mig efter jobbet innan fikan.


De både skrämmer och fascinerar

Huu såg ett program om hajar nyss. Kom på att jag drömde om hajar i natt.. Som attackerade mig i vattnet.
Har drömt mycket mardrömmar i natt.
Men i alla fall.
Jag tycker det är läskigt med hajar. Tycker faktiskt att det är läskigt med djupa, mörka vatten över huvud taget om jag ska vara ärlig. Fast inte så att jag är en badkruka och inte törs bada alls.
Men någonstans så fascinerar hajar mig, trots att dom skrämmer mig.
Jag tror att mycket av den där rädslan av att något är under mig i vattnet kommer från då jag var mindre och var på semester med familjen i Kanarieöarna.. Då hyrde vi en trampbåt som vi trampade ut en bit med. Där, utanför alla vågor, tog jag och min syster oss ett dopp. Inget med det, det var skönt och så. Men sen när vi var på land så blev det värsta pådraget och bilar och helikoptrar kom och alla skulle upp på land för det kom massa hajar ute i vattnet!
Det bara gör ont i kroppen då jag tänker på om vi hade varit ute med trampbåten då och simmat omkring.

Manligt mode

Då var det dags för kategorin manligt mode igen. Längesen jag skrev något om det.
Det jag tänkte hylla nu är de manliga sjalarna.. Sjalar låter så feminint, men ändå.
Nu snackar jag inte de vanliga "thugs-sjalarna" som hänger som en trekant mer mot bröstet, utan linda dem varv på varv som en orm runt halsen. Låt kanske någon flik hänga.
killsjalar
Se bara på H&M's vårkampanj för er herrar

Sjysst avslappnat

of
Kappa: från Topshop
Jeans: Rich & Skinny, Mrsh.se
Skor: snygga från DinSko
Klocka: Tritoni
Nagellack: sofistikerat rött från Essie, blush.se

BloggRegistret.se



Satterdej

Johanna is chillar. Som facebook skulle ha sagt det.
Känner mig slö idag, vill bara ligga och läsa och se på tv. Fast jag är otroligt sugen på att fota också. Ut i naturen och fota.

Ikväll är det Stjärnorna på slottet igen. Och det är Peter Stormares dag.. Den har jag sett fram emot.

Johanna stylar

Jag längtar till vår och sommar då klänningar kan bäras med bara ben. Till våren gäller mycket färg och mönster, framförallt blommigt. Var inte rädd för att använda ett starkt mönster till starka fäger. Det ska inte alltid vara så matchat. Här har jag valt ut några coola koncept enligt mig. Och faktiskt, jag kan riktigt se Sienna Miller eller Chloe Sevigny bära något av dessa..

kl2
Klänning Behnaz Sarafpour, skor Bally
kl3
Klänning Carolina Herrera, skor Louis Vuitton
kl1
Klänning Yves saint laurent, skor Jimmy Choo


BloggRegistret.se



Snöblöta lucior

Fotograferingen skedde i alla fall med en massa lussebruttor ute i kalla snön.
Det ska liksom bli en present, det är därför jag inte vill avslöja så mycket.
Även om snön gjorde mina händer stela så var det himla kul. Också för att jag fick chansen att träffa mina luciagirls.
Sen åkte vi hem till luciamor Anna och fikade massa gott... Lyssna på denna då: varm choklad med vaniljglass i! Det värmde snöblöta oss det.
Snart hoppas jag på en luciafest också. Med singstar och allt vad det innebär.
Nighty nighty.

Fotografering

Nu ska jag hoppa in i duschen. Ikväll ska jag va med på en fotografering.. Men vad för fotografering kan jag inte avslöja än, för det är en hemlig sådan.
Fast jag har en liten rodnad i mitt ena öga och det stör mig. Hoppas att det inte blir några närbilder..
Efter duschen ska jag mumsa i mig resterna från fruktsalladen och kanske läsa några sidor i boken jag läser, "Vägen till Jerusalem".. Ni vet
Arn. Vill helst läsa böckerna innan jag ser filmen.

Sådärja..

band
Nu kunde jag entligen ladda upp bilden på de fina armbanden som jag spanat på kyssjohanna.se. Nice va?


Jag flög

Hm det verkar vara nåt fel med uppladdning av bilder.. Jag som tänkte visa er armbandena. Aja, ni får hålla ut ett tag till.

I natt så drömde jag att jag kunde flyga. Det är nog min favorittyp av dröm. Då jag kan springa upp i luften och sväva iväg vart jag vill. Och inget ont på marken kan nå mig. Visst är det härligt att flyga i drömmar?

Smyckesbegär

Åhh jag har smyckesbegär.. Vill köpa massa smycken. Drömde tom här om natten att jag gick på en avdelning i ett stort köpcentrum fullt med olika smycken. Och såklart handlade jag på mig massor.. I drömmar är det gratis.
Har hittat många fina armband på kyssjohanna.se som mer än gärna får pryda mina handleder.
Men dom ska jag visa er sen för nu ska jag äta fruktsallad.

Californication

Är det någon fler som ska se den nya serien Californication ikväll? Med en föråldrad spooky Mulder?
Där nakenscener chockar... Ooo vad det ska "chockas" hit och "chockas" dit. Trodde vi hade kommit över det efter Big Brother - eran och all schlager.
Jag ska i alla fall se den..

<3

jochtilda
Här bjuder jag på en bild på mig själv och min älskade brorsdotter Tilda från i julas.

Nytt år och nya tag

Känner att jag har varit hur dålig som helst att blogga här på sistone. Och jag får lite ångest av att jag ser att det är många som kollar in min blogg trots att jag inte skrivit något på evigheter.. Im so sorry.

2008 har det varit i tio dagar i alla fall. Undra vad detta år kommer att bjuda på?
Flytt? Bättre jobb? Ja den som lever får se, som man brukar säga.
Träna mer kanske? Har precis sagt upp mitt medlemskap på Jocks.. Personligen vill jag inte träna på ett gym som man måste binda sig på ett år och dessutom betala inksrivningsavgift. Hörde att på det nya gymmet Pulzinn (eller vad det heter) så kan man betala månadsvis, och det är ju jättebra! Det passar mig perfekt. För det är inte alltid man känner sig på topp och vill träna.. Ska man då behöva känna ångest för att pengarna rullar till ingenting?

Och sen så har jag har varit sämst på att träffa mina vänner också. Fy skäms Johanna. Men jag har kännt mig hängig väldigt länge, och har haft feber titt som tätt. Men nu är det nytt år och nya tag!