Sommarjobb till mig?

Nu har jag och Veronica skrivit klart våran och Saras laborationsrapporten i biomekaniken där vi skulle läsa av olika krafter i musklerna i armen när man skottar snö med en spade. Skönt att den är klar!
Så nu är det bara att bege sig ut i det fina vårvädret och bli mer brun. Ahhh.

Åt lunch med Tobias idag. Tacobuffé på Gamla Teatern. Mm mycket vitlök känner jag. Oh well, det är bra för hälsan har jag hört. Vitlök och vårsol. Kan det bli en bättre komb?

Ska ut i dagarna och söka sommarjobb också. Har sommarjobbs ångets. Vill verkligen ha ett jobb! Är grymt sugen på att jobba. Skulle helst vilja jobba i någon klädbutik här i stan eller en inredningbutik. Åh jag vill verkligen det.

Annons: Är du från Östersund och läser min blogg? Och har ett grymt jobb som du tror skulle passa mig? Hör gärna av dig till mig hihi. Kram Johanna

What i want..

easteregg

Oscars ikväll

Sol idag igen. Underbart!
Sara har varit här och suttit på balkongen med mig och solat. Sen så har vi skrivit färdig vår problemformulering.
Ikväll blir det Oscars med tjejerna. Just nu har ja riktigt ont i huvudet. Kanske vätskebrist? Så jag ska ta en liten powernap inför ikväll.

Dagens låt

Roxette - Reveal (The Attic remix)
Har alltid älskat Roxette sen barnsben. Härlig remix som jag blir glad av, lite 80-tal över den.

Vill ha

vill ha

Tulpankjol: från Topshop, £30
Topp: Apple Cami från Topshop för £20
Glajjor: Topshop, £15
Skor: från Topshopo, £15
Nagellack: blått från Essie, blush.se



Mode för män

omslag

Nya modemagasinet för män från Café.
Snygg framsida också, med alla dessa modemedvetna brudar.
Måste säga att Ebba såg stiligast ut!

Dagens låt

Snook - Inge problem

Tjabatjena!

Nu ska jag gå till Sara snart så ska vi skriva våran problemformulering för examensarbetet. Och efter det så blir det en liten promenad i solen.

Måndag

Idag så har jag och Sara haft möte ang examensarbetet. Känna bra att det är på G.
Kommer att skriva mer om det senare.

Just nu har jag precis skrivit klart ett litet PM om Antropometri som betyder mätning av människans kroppsmått. Skulle vara inskickat prick kl 16. Jag skickade in det 15.59. Det är timing de.
Skolan börjar ju lida mot sitt slut god damn it. Sen är jag klar med min utbildning. Vad underbart! Känns som jag har suttit i skolbänken i 15 och ett halvt år i sträck nu. Ja det har jag ju också, förrutom ett sabbats halvår. Men till sommaren så kan jag kalla mig för masikingenjör. Inte så dumt för en liten brud från lilla Lit om jag får säga det själv.

Så underbart att det börjar bli vår. Håller ni inte med om att allt känns en smula lättare då? Fast det finns ju statistik på att studenterna studieresultat försämras under våren mot sommaren. Tror jag det! Man vill ju hellre sitta ute i solen och snacka med skolkompisar. Och allt annat trevligt som lockar en bort från trista och mörka klassrum. Men det är bara att försöka kämpa på ändå.

I helgen så var det en lugn helg, från det ena till det andra. I fredags så var jag och Tobias och shoppade på stan. Lite till oss själva men också till hans lägenhet. Bland annat två fina Hortensior (blommor). Jag älskar Hortensior. Och dom passar hur bra som helst i hans kök. Sen på lördagen så åkte vi till Åre och kollade lite i affärerna. Hittade mycket fint. Som bland annat ett Kenneth Jay Lane halsband som jag fick av Tobias. Happy happy! Har ett sådant rött sedan i sommras men det har jag gjort själv. Pyssliga lilla jag!

image430

Me want

ja

fot?

Designklassikern - fåtöljen Barcelona



Våren är här..

nic

lin

Både Nicole och Lindsay har välkommnat våren med ljusare hår. Jag gillar det!

Lilla grisen Nasse?

rosa

Rosa är en stark accentfärg i vår och sommar. För mig räcker det gott och väl som just en accentfärg. Jag vill ju inte se ut som grisen Nasse liksom. Ett par sjyssta rosa pumps till svarta festblåsan. Eller lite neonrosa nagellack till gråa koftan. Eller bara en söt liten rosa ring.

Juveler

pp
Piffa upp looken som Patrizia Pepe med glamourösa juveler på diademet eller hårsnodden.

For the guy


ftg2
Handdukar från Missoni
Skor från Marc Jacobs
Brillor från Hugo Boss
Kodis - förpackning från Fåfäng
Mobil, Iphone, från Apple
Väska från Fåfäng



Min fina syster

s
s2

Min tvillingsyster Sara är så himla fin. Här är hon i sin nya frisyr. Vilken tidslös skönhet hon är. Dessutom så otroligt snäll, rolig och omtänksam. Hon är mitt allt.

Lookalikes

lik
Jag själv

När känslan av lugn bjuder till

Idag så har det varit en lång dag. Dock strålande väder så det känns bra. Det får en att må en smula bättre.
Älskar att lapa sol en vårdag som denna.
I morse så hade jag en tenta i matte, nämligen analys 2. Tror det gick bra, det kändes så i alla fall. Och då brukar Tobias säga att "om det känns bra på en tenta så brukar det oftast gå bra".
Han börjar få det fint i lägenheten också! Får lägga ut lite bilder sen när det är klart.

Sitter på skolan nu. Fortfarande. Har skrivit på en rapport. Den vill ju aldrig bli klar. Gah! Ska fortsätta med den imorgon bitti. Klockan 8.15. Ingen sovmorgon tomorrow med andra ord. 

Det svider i magen för jag är så hungrig. Och det blir ju inte bättre av att Veronica kommer tillbaka till datasalen med en värmd matlåda som det bara osar mums av.

Måste ta och packa ihop nu. Måste hem och äta. Är sugen på att läsa bok och bara koppla av. Jag känner mig mer motiverad att göra sånt direkt efter en tenta. Jag får inte dåligt samvete av att ligga och läsa en "vanlig" bok i stället för kurslitteratur. Så det ska jag unna mig, när känslan av lugn bjuder till.

Dagens låt

Dispatch - Out loud
Skön chillåt eller billåt. En blandning mellan Jack Johnson och lite O.A.R känner jag.

Välkommen hem Anna!

Min barndomsvän Anna är tillbaka i Östersund efter att ha varit ute i världen flera år nu. Senast i Australien.
Himla kul att se henne igen! Alltid lika glad och rolig. Dessutom funderar hon på att stanna kvar här ett tag med.
Det låter bra det i mina öron, så man hinner träffa henne lite.
Vi bodde nämligen tillsammans på samma område i Lit när vi var små. Hittade på en massa bus. Vi är sk "norrgårdsvägare"..
Ja, så välkommen hem Anna!

Dagens låt

Howie Day - Collide
Jag ÄLSKAR den här låten

I vår gäller

b?gar



Tada! Min nya frisyr

image417

Snart ny look

Har fått tid hos frisören imorgon redan. Wiho! Ska bli spännande..
Och som Carina säger till mig:
Det finns tre saker jag ska beakta.
- Våga & vinn!
- Om inte nu, så när?
- Allt klär en skönhet!

Tack, nu känner jag mig mer laddad.

Mitt smultronställe

fyr?
This is me på en äng i Fyrås för ett par sommrar sedan. Mitt bästa smultronställe ever..


Me and sis

image415
Me and sis

Dagens agenda

Hej hopp!
Ska snart gå till skolan.
Tydligen så är det någon karriärs dag på universitetet idag. Har hört att Paolo Roberto ska vara där.

Ska fixa lite ärenden på stan också är det tänkt.
Ställa ut min klocka för den sitter en aning för tajt runt min handled.
Förhoppningsvis boka tid hos frisören. Men what to do with my hair? Har än så länge inte bestämt vad som ska hända med mitt super långa blonda hår. Hm några tips?
Skriva om Jocks till studentpris. Som jag borde ha gjort för länge sen. Om jag hade vetat det. Men det är väl så dom tjänar lite extra pengar på oss. Man får liksom lista ut lite själv om man betalar för mycket.
Kolla lite fina blommor.

Ps. har sett att jag har fått mer och mer läsare på bloggen. Vad kul! Välkommen till er alla nya johannak.webblogg.se - lovers.

Dagens låt

Justin Timberlake - What goes around comes around
Skön låt. Speciellt efter 5.20 minuter enligt moi..

En andra plats

silver
boc

Silver, silver, silver. Både Sienna Miller, Beyonce och Cameron Diaz diggar silverskor.
Längtar tills snön ger vika åt lite asfalt så att jag kan ha mina silver ballerina.

Metallic väskor

v?ska

Satsa på en väska i metallic i vår. Inte så konstigt att det är mycket metallic i vår med tanke på den stora trenden. Själv har jag en i guld/bronze

Favvo kosmetik just nu

fa

 

Body butter från Body shop är en klassiker. Fruktigt och fuktigt. Min förra favorit var i doften mango, nu är det den lila med passionsfrukt.
Estée Lauder mascara Illusionist är en av mina bästa som jag någonsin testat. Inte för torr, det gillar jag. Skön att hålla i och dessutom så räcker den länge. Kanske en aning dyr dock.
Trind Nail repair är suverän för oss som inte har så starka naglar. Mina brukar alltid växa en bit och sen går dom av. Nail repair målar du på varje dag i två veckor och så blir dina naglar starkare.
Lumene är en serie som jag börjat testat på sistone. Eftersom den är specialiserad på nordisk hy. Deras mask Radient C-energy är bra för sitt pris. Tror den gick på 160 eller så. Men min absoluta favorit produkt just nu är också från Lumene - nämligen Energy Cocktail för ditt ansikte. Så grymt bra! När jag känner mig trött och sliten i ansiktet så drar jag på mig en omgång med denna. Huden lyser av energi sen. Me love.
En annan upptäckt är Vaselines produkter. Skrev tidigare om deras handkräm. Nu har jag införskaffat mig med Healthy Feet & Legs. Som är en lotion för - ja, fötter och ben. Mina blir jätte mjuka utav det och doftar dessutom fräsch mentol och eukalyptus. För bästa resultat så fila dina fötter innan.


I kväll

image410

Ikväll smäller det för en ny omgång av Filip & Fredriks program 100 Höjdare. Denna säsong är inte bara begränsat till Sverige utan nu letar dom efter Skandinaviens skönaste person. Ett program som vidgar vyer tycker jag. Visar att vi alla är unika. Och vissa mer unika än oss andra kan man väl säga.
Klockan 22 på kanal 5 sitter jag bänkad.

I helgen

Hela helgen har vi - jag, Ann och Tobias, kollat och köpt grejer till hans nya lägenhet. En massa fint! Kommer att bli så himla fräscht i den lägenheten så det är inte sant. Så på fredagen tog vi det bara lugnt och åt hummer med plock till. Det vattnas i min mun när jag tänker på det..
Här nedan är en vimmelbild på mig och Sara från Dalhwinnies, där hon, jag, Tobias och Magnus var på lördagskvällen. Trevligt!

jos




 

Manligt mode från Patrizia Pepe

manligt
Här har jag valt ut mina favoriter från Patrizia Pepe från den manliga klädsidan. Skjorta, kavaj, skinnjacka, retrojacka. Och sen så är det inte bara vi tjejer som släpar omkring på en väska med onödigt innehåll nuförtiden.

Me want

bling bling
Me want robust bling bling.
Överst från Jessica Kagan Cushman och sen ett lila armband från Patrizia Pepe.

Sommar med Filippa K

filippa k

Kollade in härliga sommar outfits som inspirerar från Filippa K.

Kollat lägenhet

Var och kollade lägenhet med Sara igår som hon och Magnus troligtvis kommer att flytta till. Den ligger i samma hus som där Tobias bor. Jag hoppas verkligen det att dom ska ta den! Värsta perfekta tillfället. Hur mysig lägenhet som helst.