Dagens låt


Lars Winnerbäck - Jag är hos Dig igen

Inspiration

britt
Britt Ekland som ung. Såg Stjärnorna På Slottet tidigare ikväll där bla Bondbruden Britt Ekland är med.. Och det syns att hon kämpar med att behålla sin ungdom om man säger så.
Men här är hon i alla fall som ung och inspirerande.


Minnen

Tänkte bjuda på några sommarbilder från 2005 såhär mitt i vintern.
Från en varm dag i juli då vår vän Björns balkong var en ugn och vi var kycklingfiléerna. Eller hot hot heat som vi skulle ha sagt. Efter en god middag så begav vi oss ner mot Marité för att hoppa och göra fina miner.
De nedre tre bilderna är från en midsommarnatt i Ås. Då Sara och Magnus rullade omkring på ängar medan Anders bjöd mig och Carina på kir som färgade våra munnar lila. Vi tre hade roligt åt den lilla föreställningen Sara och Magnus bjöd på samt hur Anders kunde vara så bra på blue steel.



Ont

Vaknade tidigt idag. Alltså inte nu klockan halv elva utan för ett bra tag sen. Hade så himla ont i magen så jag kunde inte sova.. Jag tom drömde att jag hade ont i magen. Så jag låg bara och vände och vred och kved. Och fosterställningen hjälpte inte. Så då klev jag upp.
Sen så saknar jag den här tjejen (som faktiskt fyller fem månader idag) väldigt mycket också. Jag är världens stoltaste faster.



Dagens låt


En väldigt fin version av Hallelujah

Hemma igen

Kom hem igår kväll efter en lång bilresa och några tårar för att jag bor så långt ifrån min bror och hans familj. Okej, det går väl att bara kliva på ett tåg och kliva av direkt i Herrljunga.. Men det är inte så att man kan åka dit precis när man vill på en kopp kaffe och gosa med Tilda. Det känns trist.
Det har varit en underbart mysig jul där nere, med fin gran och massa god mat och gott sällskap.
Första gången jag firar jul nere i Västergötland på länge, sist var när jag var liten och bodde där.
Men nu är jag i alla fall hemma i Östersund. Och idag så firar jag pappa som fyller år samt tvättar kläder. Och längtar tillbaka.

bil

Snart framme

Sittring och bilbingo? Anyone, no?

Snart bär det av

Sedärja. Då var det fest under någonstans. Fast det är väl det på väldigt många håll såhär års. Själv så ska jag springa till sängen och somna. Upp med tuppen imorgon jag ska för färd ner till bror med familj där vi jul kommer att fira. Som Yoda jag skriver.
Nä. Men i alla fall.
Men först ska jag bara packa det absolut sista. Det är skönast, annars kommer jag bara ligga och tänka på vad jag har packat och inte packat..
Alla julklappar är dock inhandlade. Fjuu! Känner att jag borde haft på mig värsta träningsoutfiten med löparskor. Men då vet jag det tills nästa år.. Då blir det joggingbrallor och svettband. Någon annan som är på?
Men jag har bara slagit in Saras julklappar. En av paketen blev ganska så rolig till utseende om jag får säga det själv. Ett konstverk. Ett mästerverk. Ni kanske får se någon bild på detta framöver..

Men om jag inte hamnar mer på den här bloggen, den här underbara bloggen, innan jul så önskar jag Er alla en RIKTIGT GOD JUL!

Och klicka här så är ni snäll, för då får ni klappar av tomten på julafton:
BloggRegistret.se

Tycker om

gb2
Min guldbronsiga kjol från Vero Moda (ursäkta bildkvaliteten)


Nu är det 5 dagar kvar till jul

Snart bär det av neröver. Vad jag längtar! Pratade nyss med bror och han berättade om julförberedelserna och alla nya små saker som Tilda har för sig.. Åh så jag längtar efter den lilla tösen. Ska kittla henne på magen så jag får höra det där underbara skratter som bror pratar om.
I dagarna ska jag också gå och kolla ut några riktigt fina julklappar åt henne. Det är ju hennes första jul.
Vad hon ska kolla på tomten. Och förundras. Och skratta, för sånt går i arv verkar det som. Det finns ingen som är så glad och har lätt till skratt som min bror. Dessutom är han så himla rolig!

Nu ska jag nog koka mig en kopp kaffe.

Kära Tomten..

kära tomten
.. till jul önskar jag mig bland annat:

Kofta från Luella, net-a-porter.com
Swarovski-blingade hörlurar från cloette.fr
Ringar från sophiebysophie
Massa prenumerationer
En Macbook
Ett par sjyssta stövlar från asos.com
Och såklart en hund, men den kom inte med på bild..

BloggRegistret.se



Tack för bidraget

Mmm gott med kaka och mjölk.
Dom blev sådär härligt goda och knäckiga.

Förövrigt förundras jag över hur pengar bara kan tillkomma på mitt konto, dock ingen stor summa men ändå. Ingen insättning har skett så det hela gör mig förbryllad. Och glad!
Jag tar
en kaka till.

Inspiration: pälskragen

kragen2

Frestas

Nu luktar det nybakt i hela lägenheten. Kanske ska öppna dörren på glänt till trapphuset och frestas lite..?

Baka baka kaka..

Idag är jag bullmamma. Med huckle, förkläde och mjöl på näsan. För på min dagsagenda står det julbak. Och först ut blir en gammal traditionell klassiker, nämligen havrekanelbullar. Inte för att jag förstår varför det i receptet kallas just bullar.. För när jag tänker på bullar så tänker jag på sådana ringlande saker med pärlsocker och kanel på. Dessa jag ska baka är mer som kakor eftersom dom blir fyrkantiga.
Nog om det..
Jag gillar verkligen att baka och dessa "bullar" kommer nog att gå hem hos de flesta, om jag får säga det själv. De har dem gjort varje år.
Tricket är dubbel sats av fyllningen.. Det är då de blir sådär farligt saftiga och goda.

Får se om jag gör någon hemmagjord snickers i år.. Också det en klassiker som låg högt på att-göra-listan när bullmammorna i mig och min syster kom fram vid jul.

Sötare!!

Det är inte såå okänt bland mina nära och kära att jag är helt hundtokig. Helt seriöst, jag har verkligen hundabstinens titt som tätt. Idag fick jag verkligen chansen att stilla detta sug i min kropp och själ. Jag och Sara tog en tur ut till Magnus mamma Lena och Janne i Ås som nyss har fått valpar. Fyra stycken små kravlande och pipande krabater. Götapetter vad söta dem var!
Efter allt gos fick deras beskyddande hundmamma tillbaka sina små knyten och vi fick kaffe me stutan.
Här nedan syns bilder på mig gosandes med två av dem på golvet.
Herregud, man blir ju kär!
Slutsats, jag borde verkligen ha en ny hund.. Pik pik.. Snart är det jul.
hund2
hund

Hej tomtegubbar..

Snart är det jul! Och jag har inte köpt några julklappar än.. Jag som skulle vara ute i god tid. För en gångs skull.
När jag var mindre var jag bättre på det. Då hade jag kanske inhandlat första julklappen redan i september. September! Fast det var på sätt och vis inte så skoj det heller.. För man vill ju liksom ge bort klappen så fort man kan. Jag blir så himla ivrig. Så det enda sättet var att gömma undan. Och glömma bort. Och städa fram vid sisådär tredje advent eller nåt.

Men i år får jag trängas med alla galna människor igen. Och stå i alla långa köer igen. Och få migrän av alla parfymtanter igen. Och svettas i stor bylsig jacka igen. Och släpa runt på tio kassar igen.

Och nästa år kommer jag förmodligen slå in paket med röda snören och tomtar på dagen innan julafton. Igen.

Vilken frisyr passar mig bäst?


f22

Tassa till city

Nepp nu ska jag nog börja göra iordning mig lite och tassa ner på stan. Det blir nog till att tassa om jag har mina svarta stövlar på mig för dom är snorhala. Jag drar lite sjyssta moves med dom om vartannat, men lyckas som tur är oftast återta balansen. Nästan så att jag överväger dobbar. Fast nä, så många pensionärspoäng ska jag inte ha.

Jag sitter här och
sittdansar för mig själv framför datorn till Daft Punks skiva Alive. Skulle ni också gjort om ni var jag!

Jag säger bara FY FAN!


Dagens låt


Fedde Le Grand vs Ida Corr - Let me think about it
Får mig att vakna till i dansnerverna även en sömnig stund.


Lunchat med syster

Jag vill ta tillfället i akt att tacka alla som uppvaktade mig igår "på min stora dag", som man säger.
Allt ifrån ett grattis till underbara presenter. Och gulligt av Jenny och Emelie att skriva till mig på bloggen också..
Så tack alla, ingen nämnd och ingen glömd!

Har precis kommit hem från en lunch med syster Sundet vid hennes
jobbFrösön . En god rotsaksgratäng blev det. Och fin utsikt ner mot Frösöstrand och den underbara vinterdag det är idag.
Hade tänkt promenera ut till hennes jobb men jag var för trött, det blev lite sent igår. Men det får bli en annan dag.
Det lär komma fler fina dagar..

Hurra hurra hurra

Ville bara säga ett STORT GRATTIS till min tvillingsyster på födelsedagen! (Så skriv grattis till henne).
Och grattis till mig själv också.. Hurra hurra hurra. Men mest grattis till henne för hon är så underbar.
Snart ska jag ner på stan och fixa klart med presenterna åt Sara.

Blev uppvaktad på morgonen med frukost på sängen och presenter. Om man säger så - nu är jag kittad Estée Lauder produkter wihoo!

Dagens låt


Kapten röd - Trasig

Inspiration

zp2zp11
Zac Posen hösten 2008. Härligt murriga färger i kombination med svart. Jag skulle inte tacka nej till klänningen nere till vänster på nyår!

BloggRegistret.se


Trailer..


På den kommande Sex & the city - filmen

Lucia - ett år senare..

I lördags så var det dags för "luciafest" hemma hos Elin i Odensala. Systrarna Karlsson var först på plats hos systrarna Wall. Det blandades drinkar medan systrarna W lade ögonskuggor. Sen hittade Nina dit med hjälp av sin snälle bror efter att jag först lurat henne till Torvalla. Kanske första drinken blev lite stark ändå..?
Med Nina på plats vid bordet så gick vi lös på de supergoda toastmackorna och korkade upp bubbel. Här skulle det firas! Det är inte varje dag man fyller ett år.
Sen gick singstar igång. Och Sara var inte sen med att önska Nick Borgen med tillhörande
hockeyfrilla, vilket såklart distraherade och var en fördel för mitt röda lag.
Tommy Nilssons burr jämnade ut det hela och snart var kampen igång.
Sen kom Kajsa och lite rosa bubbel korkades upp.
Efter det var det dags för sällskapsspel. Kommer dock inte ihåg vad spelet hette, men det gick ut på att en person i laget skulle beskriva ett ord utan att just använda sig av ordet. Som att Kajsa tyckte att en annat ord för snippa skulle vara mask när det ska vara mus, och jag tyckte att den som kom insvävandes vid nattestund var tandfen och inte John Blund.. Ja jag vet, den andra drinken var nog också lite stark. Men det var sjukt roligt!
Sen spelade vi kort och Elin fick hicka. Och efter det så beställde Kajsa en taxi på franska. Tro det eller ej, men den kom!
Efter att ha vänt om med taxin för Malins plånbok så var vi påväg mot city. Och efter att Malin gjort en snygg avklivning, eller kliv och kliv - hon låg väldigt fort på marken, så var vi påväg mot Oleary's.. Men kön var lång så vi satsade på Marité och Timbuktu.
Där blev det gumpa rumpa, drinkar och sköna beats till Malins favorit.
Tack för en grymt rolig och trevlig kväll tjejor, det får vi snart göra om!










Dagens låt


Chamillionaire - Industry Groupie


Mat idag

Det blev ungsstekt kyckling med kidneybönswok och currysås till. Till det ett stort glas iskallt vatten.

??

Hm vad blir det för mat idag?

Laundryday

Igår var det pysseldag som gällde och idag blir det tvättdag. Och kanske lite pyssel hihi.. Ska måla loppisspegeln en andra gång. Sen ska jag nog hinna med en runda på staden också. Kolla om jag hittar någon present till min tvillingsyster som fyller år på tisdag.. hint hint!
Rösta på årets jämtländska lucia måste jag också hinna göra, det lär väl avgöras ganska snart.
Planera om jag ska baka/laga något till knytis-lucia-festen på lördag, eller om jag bara köper något som redan är färdigt, typ vindruvor, nötter etc. Är hur sugen som helst på skumpa också. Skulle inte tacka nej till att dricka det på lördag.. Hmm.
Vi får se, vi får se.

Dagens låt


The Police - Roxanne
Hjälp vad jag älskar den här låten!

En typisk Johanna-dag

Idag har jag haft en riktig Johanna-dag. Alltså en pyssel och mysdag. I LOVE to pyssla!
  • Jag har sprayat en spegelram (som iochförsig var snygg innan, lite sliten sådär.. Men jag har ett litet projekt på g som kommer bli ännu finare).
  • Fixat klart några julklappar, som jag har gjort själv. Ja, inte som när man var liten och mamma och pappa fick en sliten tomte utan näsa gjord av en toarulle.. Lite mer uppgraderat. Dock kommer ingen bild på dem för det skulle vara en aning avslöjande.
  • Varit på loppis och inhandlat en lampfot plus två lampskärmar och en spegel.
  • Tagit en god kopp kaffe i mysiga soffan.
Både lampfoten och spegelramen skall målas om. Plus att jag ska ge mig på den stora lampskärmen och sy fast något fint tyg (har ingen aning om hur man gör det, men det ger sig väl.. Ingen som har något tips?). Fast det skulle va coolt utan tyg också.. Hmm. Den mindre lampskärmen som syns på golvet har en annan funktion att fylla, som jag låg och grubblade på inatt. Men det kanske ni får se mer av i framtiden..


Före och efter



Mina loppisfynd..

Längtar så efter..

tilda
Världens sötaste lilla tokTilda!

Vart bodde ni?

Okidok, dags att avslöja omröstningen vad gällande frågan jag ställde till er; "du som läser min blogg, vart bor du?".

Norra Sverige 12%
Jämtland 49%
Södra Sverige 40%

Dagens låt


Ken Ring - 2000-talet

Tisdag Johanna, tisdag.

Det blev över till en smoothie imorse också innan promenaden. Mmm.. Då hade den dragit till sig alla smaker ännu mer.
Fast nu känner jag mig jätte trött på ögonen så en stor kopp kaffe skulle sitta fint i kistan.

Herregud det känns verkligen som onsdag idag, för jag var helt säker på att det var tisdag igår. Och i lördags var jag nästan övertygad om att det var tisdag eller nåt.
Ja jag har väl sovit lite lite på senaste tiden.
Varför säger man "lite lite"?
Ääh, nublirekaffe.

Mums mums

Nu ska jag sätta i mig en riktigt god soja/hallon -smoothie... Ahhh.
Och för er som vill ha receptet så kommer det här:

4 dl sojayoghurt naturell
1 dl sojamjölk
100 g frysta hallon
1 banan
Och istället för socker så tar jag lite honung i..
Mix it baby!

Hörrni!

Passa på att svara på min fråga "Du som läser min blogg, vart bor du?" innan jag tar bort den och visar resultatet.
Skoj att se spridningen på alla läsare..
Och jag vet att jag har dragit många över en kam då jag sagt norra Sverige och södra Sverige, men tyvär hade jag inte plats för så många svar så att alla län kunde vara med. Hoppas ni har överseende..
Sen så är ni såklart alltid varmt välkomna att skriva en liten kommentar till mig!
Okej! Ni får tills imorgon på er.

kam
Att dra alla utom Jämtland över en kam..

B&G

bg

Kjol: D&G, net-a-porter.com
Strumpbyxor: från H&M
Topp: Marni
Clutch: från Topshop
Skor: från Marni
Och en hög hästsvans till det..

BloggRegistret.se



Julskyltning

Snart ska jag iväg på julskyltning. Älskar verkligen julskyltning. Jag kommer i en sån himla mysig julstämning då.. Och jag antar att jag inte är ensam om det.
Minns när jag gick på julskyltning som liten med min familj. Jag var livrädd för alla tomtarna som man kunde köpa julklappar av. Jag tyckte dom såg hemska ut, liksom onda, som om dom ville röva bort mig när mamma och pappa tittade åt ett annat håll, stoppa mig i säcken och knyta åt. Sen minns jag en tomte som hade med sig en livs levande get.. Den bet mig i handen, och det gjorde ju inte saken bättre.
Ja nu har jag i alla fall vuxit ifrån den där rädslan. Hur kommer det sig att de flesta barnen är rädd för tomten? Det måste ju finnas någon slags psykologisk förklaring för det.

Kärnangaraget
har ju alltid öppet under julskyltningen i stan. Där minns jag att vi, precis varenda år, vann en sån där stor korg med allt i från choklad till frukt i. År efter år efter år. Får se om jag vinner någon sådan i år..
Julskyltningen i stan i all ära, men den på
Jamtli är ju underbar. Den får jag bara inte missa! Där om något kommer man i stämning. Olika stånd i en gammal miljö. Åka häst och släde. Dricka glögg i något gammalt hus fullt med hantverk. Köpa stutar och hembakt. Se Lucia, som man som liten flicka var helat tagen av och stirrade med stora ögon och gapande mun.. Jag är evigt tacksam att jag fick ta del av det förra året. Bland det roligaste jag har varit med om.

Så om ni ska gå på något denna jul så gå på julmarknaden på Jamtli. Synd bara att det kostar det borde vara gratis enligt min mening.. Betala för att gå in och köpa grejer. Hur skulle det se ut om man fick betala inträde på ICA?

Rösta

Ny månad, nya tag. Rösta gärna på min blogg här:
BloggRegistret.se