På resande fot

Sitter i bilen nu. Den är alldeles för varm. Men det duger ändå. Har stort med utrymme och lyssnar på Lasse W. Stannade nyss i Vansbro och åt på en vägkrog. Spottade Gunde Svan. Han såg tokig ut. Militärbyxor och yvigt hår. Som om han nyss löpt omkring i skogen och bitit loss pulsådran från rådjur. Tuggat frenetiskt och skrikigt. Torkat sig runt munnen och sen kännt vittringen av nästa rådjur. Ungefär så..

God morgon!

Vaknade till Las Ketchup.. Dagen kan bara bli bättre.

Avfärd om några timmar

Så. Då var det mesta packat. Kommer ju hem på söndag igen, så det behövs ju inga stora väskor här inte.
Fotoalbumet blev klart nu. Superfint, om jag får säga det själv. Familjen Karlsson i Herrljunga kommer nog att bli glada och rörda för det.
Påvägen hem på söndag så kommer vi stanna till i min gammla hemstad Skövde och lägga lite blommor på mormor och morfars grav. Finns nog inga blommande blommor kvar, men annars så brukar vi plocka en levande bukett vid vårat gammla hus i Skultorp och lägga på graven. Det är så otroligt fint och mer symboliskt.

Tidig avfärd imorgon. Dax att hoppa i säng. Kan knappt vänta att se hur Tilda växt sen sist!
Men ha då en trevlig helg alla, säger jag innan jag dyker i säng, ingen nämnd - ingen glömd! Och klicka gärna på ikonen nedan så är ni riktigt sjyssta :D

BloggRegistret.se

Klipper och klistrar

Sådärja, då var stan gjord och bilder framkallade. Så nu ska dom bara pillas in i albumet. Kommer bli riktigt fint! Blir rörd bara av att sätta in bilderna. Kände mig dock lite disträ på stan idag så jag ber om ursäkt till er alla som jag missade och glömde säga hej till. Hu, det är inte alls likt mig. Men hej hej hej hej hej till er om ni kände er osynliga.

Framkalla fina bilder

Nu ska jag ner på stan och framkalla bilder på lillpruppen Tilda. Så söt så jag dör!
Imorgon bär det av neråt södra Sverige för dop av henne.

Hjärter dam

hd

Gjorde en smula stan med Sara idag på hennes lunch. Det blev en grillad panini för oss båda på tehuset.
Kollade på lite kläder till dopet i helgen. Men hittade inget speciellt så det får bli någon gammal palta. Men det blir nog bra ändå, toppat med någon nya och fin accessoar. Fick btw ett par örhängen av syster under lunchen idag. Inslagna i ett paket med ett hjärta på. Så gulligt av henne, det var dom där oranga hjärteörhängena som jag kikat på! Sjysst med en liten färgklick i orange som är en fin färg i höst. Tack syster!
Träffade på Catta också när hon smög omkring på Kärnan. Vi gick in till Sara på hennes jobb och skrattade lite åt lördagens bravader!
Nu ska det pysslas lite med mina rum.

Luciatjejor på Annas 30års-fest


Luciagänget från 2006 och tärnorna Catarina och Sara från tidigare år


Samlades hemma hos Malin för lite..

.. Singstar


Pussbrev till födelsedagsbarnet


How to wear glitter


Födelsedagsmiddag i Slandrom på annersia


Födelsedagsbarnet Anna


Cat and me


Glittret åkte på


Uppträdande och kröning av Anna





Fransson, Wall, Karlsson, Karlsson, Öhman, Wall, Starlander och Knutsson




Dans

Outfit i lördags

ofk
Såhär såg min outfit ut på lördagens kalas + dessa skor ovanpå knästrumporna

BloggRegistret.se


Åh jag drömde om..

.. Hundar inatt. En massa söta hundar. Jag älskar hundar och jag skulle verkligen vilja ha en!
Såg en sån söt ras för inte sålänge sen på tv. Det var en vit långhårig tax. Med lite ljusbruna prickar här och var, men mestadels vit. Den var fin. Så en sådan hund är tillagd på min favoritlista av hundar jag vill ha. Försökte hitta en bild på en sådan men det gick inge bra, så jag lägger in en gudomligt söt video på taxavalpar istället. Ni som har följt min blogg vet att taxar är min favoritras.

Snacka om små pipnosar


Den som väntar på något gott..

Imorgon (eller idag då) kommer bilderna från festen i lördags läggas upp! Jag lovar fina tjejer och mycket glitter.

Gräddfil till frukost?

Åt nyss en tallrik vaniljyoghurt med flingor. Yoghurten var dock besvärnde lik gräddfil i konsistens. Vilket gjorde att det hela kändes lustigt och jag blev mätt ganska så fort..
Dagens ilandsproblem.
Snart ska jag ta en runda på stan och gå förbi Saras jobb med en sångtext. Och kanske, kanske, kanske kika i någon affär.

Återträff med luciatjejer

Hu vad kallt det är, speciellt om mina händer. Och jag som är så varmblodig.
Det är nästan så att man överväger att läsa boken med vantar på..
Ska snart plocka upp Sara och Catarina och dra iväg på en liten luciatjejs-träff hemma hos Jennie. Där ska det planeras lite hemligheter inför vår luciamammas fest på lördag. Ska bli himla skoj att träffa alla igen!
Brr.


Besök på One FM


Party


Luciamamman med en av sina tokiga hundar

Klippdockan

c rockar

Modell: min vän Carina
Klänning: från Urban outfitters
Lila tights: H&M
Skor: från Vagabond

BloggRegistret.se



Testing testing

Bloggande från mobilen. Trevligt!

Internet på mobilen

Jag har skaffat mig en ny liten trevlig "vana" innan jag lägger mig och när jag vaknar. Att läsa en massa bra bloggar från min mobil. Har tidigare aldrig gjort det då jag inte tagit mig för att skaffa internet till mobilen. (Ja jag vet, jag är sen).
Dock inget att jämföra med att sitta framför en riktig dator men ganska så mysigt att kura under täcket och läsa lite om vissa människors uppdaterade liv. Då sover jag gott sen. Ungefär som en godnattsaga när man var liten. På den sov man alltid gott. Eller en kopp nykokt kaffe på morgonen, då vaknar man till och blir en människa.

Sen så tycker jag att det är trevligt att mina besökare på bloggen bara ökar och ökar. Välkommen till alla er nya!

Jakten är avslutad

Då var jakten avslutad för denna gång. En skjuten älg blev det för laget i helgen, dock ingen för pappa, Sara eller Magnus.
Men jag har då njutit i fulla drag av såväl god mat som natur.. Som den naturtönt jag är. Kan berätta att det vackraste jag sett på länge såg jag imorse vid 7-tiden. Det första passet vi satt på var beläget på en myr en bit ute i skogen. Himmelen var molnfri och solen gnistrade precis över trädtopparna, och hela myren var klädd i frostat gräs som glittrade i solen likt tusentals av diamanter. Så vackert det var. För en kort stund trodde jag att jag hade dött och kommit till himlariket. Men ganska snart så påminde den morgonkyla, som skapat isyta på pölarna längs vägen, att jag var allt annat än död.
Två underställ, en tjock tröja och tre jackor (och det vara bara upptill) gjorde sitt jobb för en ganska stillasittande, och för den delen stum, hobby.
Men man kan inte göra annat än att njuta. För att se en myr vakna upp, och slippa tugga betongvägg, bilar och en materialistiskt dyrkande stad, så kan jag sitta frysandes, tyst och stilla bra länge. På den punkten, ska ni veta, har jag ett grymt behov och tålamod. För Ferdinand är mitt mellannamn. Johanna Ferdinand Karlsson.




Packa

Nepp, nu ska det packas. Enbart varma kläder. Att sitta på pass tidigt en morgon i skogen under hösten är allt annat än varmt mina vänner. Ha en trevlig helg allesammans och klicka gärna på ikonen nedan *puppy eyes*.

BloggRegistret.se

Klippdockan

sm

Modell: syster
Sara
Klänning
: från Acne jeans
Armband: Accessorize
Skor: Pedro Garcia
Väska
: Stella Mccartney
Knästrumpor: imitation av Prada, från tabio.com

BloggRegistret.se



I helgen..

Ja i helgen så blir det en tripp till lantstället för att vara med under pappa, Sara och Magnus älgjakt. Saras första btw så det ska bli spännande! Personligen så har jag ingen jägarexamen så jag hänger bara på och njuter av skogen, luften och de härliga höstfärgerna. Det kallar jag medicin för själen. Sen så ska jag snickra lite på en inredningsgrej jag håller på med, läsa min bok (just nu en av Marian Keyes, är inne på chiclitt-suget nu) och bara njuta.
Än en gång, det kallar jag medicin för själen.

Gör succé

dfs

Jersey: från Topshop
Veckad kjol: Miu miu
Armband: från Accessorize
Kuvertväska: från Marc Jacobs
Nagellack: Opi, "Don't socra-tease me!"
Pumps: Miu miu

BloggRegistret.se

Scones

Tänkte att ni skulle få receptet på de scones jag bakade nyss. Dom blev faktiskt jättegoda om jag får säga det själv hihi.

För ca 8 muffinsformade scones:
8 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
2 tsk bakpulver
0,5 dl Becel (flytande smör)
1,5 dl mjölk eller filmjölk

Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt smör och mjölk och rör snabbt ihop till en deg.
Fördela degen i muffinsformen (eller i annan form). Kom ihåg att det sväller lite.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
För godaste resultat servera direkt med smör, marmelad och ost. Och te såklart!

scones

Baka baka kaka

Är inne i en bakperiod känns det som. I helgen blev det chokladmuffins för hela slanten och nu tänkte jag överraska Camilla (och Sara om hon slutar jobbet snart) med varma och nybakta scones. Så gott när smöret smälter på dom och till det marmelad och/eller ost.

Fröken Fransson fixad för fest

Fem F senare och Camilla är på 50års - fest och lever loppan. Jag hjälpte henne att fixa både make och hår innan jag skjutsade henne till festen i Torvalla. Hon blev himla fin. Gud vilket vackert hår den tjejen har. Plus att hon såg äldre ut i sminket.. Alltså bra äldre, inte dåligt äldre. Inte som att hon förvandlades till 40+, utan mer som den heta 20åring hon är. Jag gjorde henne rättvis om ni förstår. Dessutom fick hon låna mina bruna stövlar. Hoppas hon får riktigt skoj.
Så blir man chaffis sen. Camilla-jour liksom.
Måste säga att min vän Camilla påminner väldigt mycket om Izzie, i Grey's Anatomy ni vet. Fast en mörkhårig variant och mer gröngula ögon (får lägga in nån "dagens lookalike" framöver). Appropå hår så färgade jag faktiskt hennes hår igår. Nu är det som en mörk svart/röd/brun färg.. Snyggt faktiskt.

Igår så gjorde jag, Sara och Camilla tonfisksallad. En klassiker vi alltid brukar göra. Sen kurade vi ihop oss i soffan lite senare på kvällen och snackade en massa skit och åt grönsaker med dipp.

Me want

prada
Pradas knästrumpor

Dagens låt

Britney Spears - Gimme more
Ja faktiskt, Brittan får stå för dagens låt.. Hon förtjänar det.
Vad tror Ni - flipp eller flopp? Jag tror flipp jag, fast kommer bli sönderspelad.



Doppresenter

Idag var jag på stan en runda med Sara efter att hon slutat jobbet. Hu vad det blåste, höll på att blåsa bort när jag gick ner mot centrum.
Eftersom Tilda, min brorsdotter, säkerligen inte läser min blogg än så kan jag berätta vad vi hittade för söta presenter till hennes dop. Det blev ett halsband i guld i form av ett hjärta med hennes månadssten (rubin) innuti. Till det en stor kaningosse som var huuuuur mjuk som helst, med långa och fina öron från Hamngatan 12. Sen en liten bok om
lillasyster kanin som går alldeles vilsen i skogen..  Även om hon inte kan läsa än så kommer hon kunna titta på bilderna när hon blir lite äldre och kanske tänka att det är hennes egna gossekanin det handlar om.
Och som pricken över i:et skulle vi hitta ett fint kort att skriva något i. Och såklart hittar vi ju det perfekta kortet! Det är verkligen Tilda på det.. En liten söt tös med rödaktigt hår med en rosa rosett i (precis som hon hade när hon var nyfödd) som kramar om en kanin. Det är verkligen jättelikt. Var det inte perfekt så säg?

Imorgon kommer fröken Camilla från Mora och hälsar på mig och syster. Hon blir nog kvar här över helgen. Det ska bli skoj att träffa henne igen!

Dagens låt


Sean Paul feat Eve - Give it to you

Tänk GRÖNT

tg

Lisen Organics står för naturlig, sensuell, effektiv och handgjord hudvård. Lisen själv, som är mycket duktig herbalist, litar fullt på naturens läkekraft och använder bara speciellt utvalda råvaror med mycket hög kvalitet i sina produkter. Det är också bara naturliga råvaror som tillslut hamnar i burkarna; örter, vegetabiliska oljor, eteriska oljor, bivax, honung och havssallt för att ge några exempel.

Lisen säger att "naturliga råvaror vårdar huden med kärleksfull omsorg. Det är vårdande och sinnliga och de bryts ned i naturen. I största möjliga mån är mina ingredienser också helt ekologiska... " Mer kan ni läsa på
smashing.se där ni också kan beställa Lisen Organics.


BloggRegistret.se


Text hämtad från smashing.se

Miljön

Eftersom jag tycker det är viktigt att vi alla värnar om våran miljö så tänkte jag nu och framåt lägga in små inslag i kategorin "tänk grönt". Allt ifrån skönhetsprodukter till kläder ska få plats där. Kanske tom något väderfullt tips ibland. Vi kan inte göra allt, men tillsammans kan vi göra mycket! Nu låter jag som värsta politikern hihi.. Men ändå, ni förstår vad jag menar.

Tillhör ni också den som nästan sitter och bölar framför natuprogram? För att allt det vackra håller vi på att förstöra.. För att utrotningshotade djur och växter dör pga av oss.. Ja, då kanske ni finner nöje i mina små (men alltid nåt) inslag av "tänk grönt".

Jag vet att vi människor är väldigt bekväma av oss, och vi har svårt att helt sluta upp med el eller slå sönder våra bilar.. Men vet ni vad, lite kan bli mycket tillsammans! (Än en gång, politikern i mig kom fram..)
Låt inte alla lampor stå på, låt inte kranen rinna då ni borstar tänder osv osv.
Ja det finns mer tips än människor på jorden..
Såg på ett program en gång där en kvinna berättade att om alla i USA skulle minska användandet av en servett per dag så skulle dom spara miljontals av ton med skräp. Och så bekväma är vi verkligen inte att vi inte kan ge upp en servett om dagen!

Jag känner mig i alla fall laddad att tänka grönt! Gör Ni det??