Julskyltning

Snart ska jag iväg på julskyltning. Älskar verkligen julskyltning. Jag kommer i en sån himla mysig julstämning då.. Och jag antar att jag inte är ensam om det.
Minns när jag gick på julskyltning som liten med min familj. Jag var livrädd för alla tomtarna som man kunde köpa julklappar av. Jag tyckte dom såg hemska ut, liksom onda, som om dom ville röva bort mig när mamma och pappa tittade åt ett annat håll, stoppa mig i säcken och knyta åt. Sen minns jag en tomte som hade med sig en livs levande get.. Den bet mig i handen, och det gjorde ju inte saken bättre.
Ja nu har jag i alla fall vuxit ifrån den där rädslan. Hur kommer det sig att de flesta barnen är rädd för tomten? Det måste ju finnas någon slags psykologisk förklaring för det.

Kärnangaraget
har ju alltid öppet under julskyltningen i stan. Där minns jag att vi, precis varenda år, vann en sån där stor korg med allt i från choklad till frukt i. År efter år efter år. Får se om jag vinner någon sådan i år..
Julskyltningen i stan i all ära, men den på
Jamtli är ju underbar. Den får jag bara inte missa! Där om något kommer man i stämning. Olika stånd i en gammal miljö. Åka häst och släde. Dricka glögg i något gammalt hus fullt med hantverk. Köpa stutar och hembakt. Se Lucia, som man som liten flicka var helat tagen av och stirrade med stora ögon och gapande mun.. Jag är evigt tacksam att jag fick ta del av det förra året. Bland det roligaste jag har varit med om.

Så om ni ska gå på något denna jul så gå på julmarknaden på Jamtli. Synd bara att det kostar det borde vara gratis enligt min mening.. Betala för att gå in och köpa grejer. Hur skulle det se ut om man fick betala inträde på ICA?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback