Jordgubbar som ingrediens

Mumsade i mig ett paket jordgubbar nyss. Så gott, så gott! Tjuvstart inför midsommar. För det lär ju inte bli de sista jordgubbarna för den här helgen kan jag säga.
Här ska ni få ett tips på en jordgubbs- och mozarellamacka för fyra personer (man ska inte va skraj för att använda jordgubbar i matlagning):
Vad du behöver är:
surdegsbröd
mozarellaost
jordgubbar
oliver utan kärnor
basilikablad
olivolja att ringla över
havssalt

Sen är det bara att lägga på ingredienserna. Fräscht va?

Ett annat tips är att göra en sås utav jordgubbar till zucchninispagetti.
Såhär gör du såsen:
Dela och noppa jordgubbarna. Mixa jordgubbarna till en sås. Skala och dela ingefäran och rödlöken. Mixa ner dem i jordgubbssåsen. Mixa i chili ,buljong och salt. Serveras varm eller kall med parmesan över.

Sådärja, nu fick ni lite tips från mig inför midsommar. Annars så går det ju bra med det klassiska jordgubbar med mjölk och grädde också.
jordgubbar


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback